Aбсолвентите от Випуск 2022 заедно със Студентския съвет на Висшето

...
Aбсолвентите от Випуск 2022 заедно със Студентския съвет на Висшето
Коментари Харесай

Абсолвенти засадиха фиданки по алеята на ВУСИ

Aбсолвентите от Випуск 2022 дружно със Студентския съвет на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система и студенти от други курсове на ВУСИ продължиха традицията да засаждат дръвчета във към този момент основаната Алея на ВУСИ.

Инициативата започва от приключилия предходната година випуск на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система. През 2021 година във връзка на Деня на Земята абитуриентите засадиха пет фиданки липа и една фиданка гинко билоба наоколо до постройката на вуза, с което сложиха началото на Алеята на ВУСИ.

Тази година във връзка на Световния ден на околната среда – 5 юни, абитуриентите от Випуск 2022 засадиха пет дръвчета липа. Инициативата бе подкрепена от управлението на вуза и от Студентския съвет. „ Опазването на околната среда е значимо за мен и се веселя, че съм част от това събитие и че мога да допринеса за озеленяване на региона “, показа Нонна Благова – четвъртокурсничка във ВУСИ. Представители на община Пловдив – регион Южен, и Оперативна програма „ Паркове и градини “ също пристигнаха, с цел да окажат своята поддръжка на абитуриентите и висшето учебно заведение. Зам.-кметът на регион Южен и ученик на ВУСИ госпожа Атанаска Тунтова оказа помощ на студентите, като участваше в залесяването паралелно с тях. „ Радвам се, че самодейността продължи и през тази година, и откровено имам вяра, че тя ще продължава и отсега нататък “, показа тя.

С усмивки на лицата и задоволени от свършеното абитуриентите от Випуск 2022 оставиха своята диря и дадоха обещание, че ще се връщат тук, с цел да следят развиването на Алеята на ВУСИ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР