Абортът никога не е приемлив, без значение дали плодът е

...
Абортът никога не е приемлив, без значение дали плодът е
Коментари Харесай

Папа Франциск се обяви против абортите по медицински причини

Абортът в никакъв случай не е допустим, без значение дали плодът е съдбовно болен или има патологични отклонения, разяснява папа Франциск в Съединени американски щати. Той прикани лекарите да оказват помощ на дамите да износват децата си, даже бременността да носи риск от смърт на новороденото при раждането или малко по-късно.

„ Легитимно ли е да отнемем човешки живот, с цел да решим проблем? “, запита папа Франциск присъстващите на конференция по въпроса, повтаряйки една от най-поддържаните реплики по въпроса. „ Допустимо ли е да потърсим наемен палач, с цел да решим проблем? “, добави той.

Решението за аборт, основано върху здравна информация за болен плод, е равнозначно на „ нечовечна евгеника “, счита той. Според него това лишава на фамилиите опцията да посрещнат на света най-слабите деца. Папата означи, че да се употребяват абортите като способ на „ предварителна защита “ в никакъв случай не може да бъде задоволително и това „ няма нищо общо “ с вярата.

„ Човешкият живот е заветен и ненарушим и потреблението на пренаталната диагностика за селективни цели би трябвало да бъде спирано със мощ, “ счита папа Франциск.

Забележките на папата идват, до момента в който горещата тематика с абортите още веднъж превзема Съединени американски щати. Консерваторите в щати като Алабама, Джорджия и Мисури прокарват към най-стриктните ограничавания на абортите от десетилетия, до момента в който деятелите против абортите се надяват Върховният съд да премисли легализацията им. Либералните деятели в демократичните щати пробват да поддържат бранителите на абортите или да отхвърлят рестриктивните мерки.

В Италия, където абортите са били незаконни до 1978 година, консерваторите в държавното управление упрекнаха абортите за рисково ниската раждаемост и някои градове с консервативно ръководство се оповестиха алегорично „ за живота “.

Това, че Франциск, който изрази съпричастност с дамите, претърпели аборт, има строга позиция против абортите, не е изненадващо. Той е глава на Римокатолическата черква, която смята абортът за грях.

Но след избора му, през 2013 година, папата пробва да смекчи остри културни проблеми като абортите, с цел да покаже своето виждане за църквата като бащинска и приемаща. Този метод притегли рецензии от консерваторите, които го упрекват, че е недопустимо слаб в опълчването си против абортите.

Наскоро в Рим се организира митинг против абортите, което притегли консервативните водачи на църквата, в това число кардинал Реймонд Бърк, американски представител във Ватикана, който е считан за водач на църковната секта съперници на Франциск.

Папа Франциск отговори по въпроса, че деца, за които се чака да не преживеят дълго след раждането си, би трябвало да бъдат третирани в утробата „ с особени фармакологични, хирургични и други операции. “ Такава грижа „ оказва помощ на родителите освен да мислят за това като за загуба, само че и като стъпка по пътя, която са извървели дружно. “

„ Всяко дете “ в утробата е подарък, който „ трансформира историята на фамилията, “ счита Светият отец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР