ABN Amro World Tennis Tournament, първи кръгАнди Мъри – Александър

...
ABN Amro World Tennis Tournament, първи кръгАнди Мъри – Александър
Коментари Харесай

Мъри триумфира над Бублик на старта в Ротердам


ABN Amro World Tennis Tournament, първи кръг

Анди Мъри – Александър Бублик 7-6(6), 6-4

Анди Мъри се класира за осминафиналите на ATP 500 шампионата в Хамбург след двусетов триумф над Александър Бублик в най-очаквания дуел от днешната стратегия. Британецът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и зашиса изцяло подобаващ триумф над първенеца от Монпелие, като доста по-големият му опит си пролича във значимите мигове и бе главният фактор за успеха му.

В идната фаза Мъри ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим, който по-рано през днешния ден отстрани Егор Герасимов.

Мачът стартира с гейм на нула за Мъри, само че по-късно британецът пропусна две следващи благоприятни условия за пробив и Бублик възвърне равенството. И двамата съперници бяха доста солидни на сервис и дълго време никой от тях не успяваше да осъществя първия брейк в дуела. Това се случи при 5-5, когато Бублик изненада съперника си с няколко доста положителни офанзиви сервис-мрежа и обърна резултата, само че Мъри незабавно върна пробива и докара нещата до тайбрек.

В него доминираха дългите разигравания, в които Мъри очевидно се усещаше по-комфортно. Бившият №1 съумя да натрупа удобен задатък от 3-0, а след това стигна до два поредни шанса за продобиване на сета. Бублик съумя да възвърне равенството след доста прецизна къса топка и непредизвикана неточност на Мъри, само че по-късно участващият с „уайлд кард“ състезател стигна до още един сетбол. Този път трикратният първенец от Големия шлем не позволи неточност и пласира бекхенд уинър по диагонала, като по този метод се наложи със 7-6(6) в първата част.

Във втория сет Мъри излизаше доста по-често на мрежата и принуждаваше Бублик да търси минаващи удари, което докара до голям брой неточности от страна на казахстанеца. Тактиката на двукратния олимпийски първенец даде резултат и този път той съумя да пробие пръв, осъществявайки поврат от 2-3 до 5-3. Бублик понижи изоставането си, само че Мъри завърши дуел по допустимо най-хубавия метод – с гейм на нула, като по този метод оформи крайното 7-6(6), 6-4 след 1 час и 42 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР