Абел Анисе даде своя коментар пред Меридиан Мач преди мачовете

...
Абел Анисе даде своя коментар пред Меридиан Мач преди мачовете
Коментари Харесай

Анисе: Имаше разговори с Лестър и конкретна оферта от Нант

Абел Анисе даде своя коментар пред " Меридиан Мач " преди мачовете на Лудогорец против италианския исполин Милан в Лига Европа.

Абел, смяташ ли, че Лудогорец е изцяло подготвен за дуелите с Милан?

- Да, готвим се за тези мачове и вършим по този начин, че да бъдем на най-хубавото си равнище.

Не се ли притесняваш, че вашият тим е изгубил игрови темп поради зимната пауза, до момента в който Милан поддържа добра форма с публични мачове?

- Не. Все отново по време на подготовката изиграхме много мачове против мощни тимове. Не мисля, че сме губили темп. Според мен ще бъдем на чудесно равнище против италианския тим.

Има ли някой футболист на противника, който те впечатлява и тормози?

- Това е Милан. За да играеш в подобен тим, би трябвало да си най-хубавият. Няма да загатвам съответни имена. По-скоро ми се коства, че всички в Милан са положителни.

Разузнавате ли Милан по специфичен мач и анализирахте ли към този момент видеозаписи на италианците?

- Разбира се. Както преди всеки мач от евротурнирите, разузнаваме в детайли Милан. Оттам нататък е работа на треньорския щаб да реши с каква тактичност ще се противопоставим по най-хубавия метод на италианския тим.

Гледал ли си в игра треньора на италианците Дженаро Гатузо, който играеше на твоя пост?

- Разбира се, той е същинска легенда. Беше наслаждение да го гледаш. Гатузо беше състезател, който дава всичко от себе си на терена. Той е образец и ентусиазъм за всички млади футболисти по целия свят.

Каква е задачата ви в мачовете с Милан?

- Да отстраним противника. Това не е невероятно. Знаем, че ние сме доста добър тим и имаме огромни благоприятни условия. Със сигурност ще се надиграваме с Милан. Нека по-добрият да победи, а аз имам вяра, че това можем да бъдем ние.

Какво можеш да обещаеш на фоновете преди първия мач с Милан?

- Мога да им подсигурявам, че ще защитим почтено достойнството на Лудогорец и България. тъй като ние играем за цялата страна. Мога да им кажа, че не ни е боязън от Милан и ще се хвърлим с всички сили. Остава да покажем на терена, че сме почтени и можем да продължим в идната фаза на шампионата.

Милан ли беше най-силният противник, който можеше да ви се падне?

- Не бих споделил, само че Милан си е Милан. Велик тим, страхотни футболисти. Това е цяла история. За почитателите също ще е забавно. Сигурен съм, че няма да остане нито едно свободно място на стадиона в Разград. Нека хората да дойдат, да се забавляват и да ни поддържат.

Какво смяташ за последното попълнение на Лудогорец Якуб Шверчок?

- Много добър футболист, проличава си от пръв взор. Той към този момент стартира да вкарва за тима още от първите си контроли. Разбира се, ще му би трябвало малко време за акомодация, защото приказваме освен за нов тим, само че и за нова страна. Но мисля, че той доста бързо ще свикне. Пожелавам му го.

През предишното лято имаше оферта за теб от френския Нант. Защо не се стигна до трансфер?

Ръководствата на двата клуба не се схванаха за цената. Наистина имаше оферта за мен, която дойде в Лудогорец, само че клубът не е одобри. Не се получи договорка. Всеки, който желае да купи правата ми, би трябвало да се разбере с Лудогорец. За мен. е огромно самопризнание, че от клуба не ме пуснаха, тъй като разчитат на качествата ми. Тук съм, с цел да оказа помощ на тима да стигне допустимо най-далеч в Лига Европа.

През лятото се говореше за интерес към теб и от страна на Лестър. Там имаше ли развиване?

- Не. Доколкото знам е имало някакви диалози, само че не се стигна до нищо съответно. Единствената оферта, която пристигна в Лудогорец, бе от Нант.

Играеш в националния тим на Мадагаскар. Каква е задачата ти с него?

- В момента се опитваме да се класираме за Купата на африканските народи, която ще се състои през 2019 година. Ние сме в група със Сенегал, Судан и Екваториална Гвинея. В последния си мач победихме Судан с 3:1. Разделяме първото място със Сенегал с равни точки. Мисля, че имаме доста положителни шансове да се класираме за КАН. Борим се тъкмо за това.

Как се чувстваш в България, откакто играеш тук към този момент близо 7 години?

- Отлично се усещам, нямам никакви проблеми. Вече приказвам или най-малко разбирам всичко. Това доста ми оказва помощ. Не ме тормози това да остана по-дълго тук, тъй като привикнах и ми харесва животът в страната ви. Вероятно някой ден ще си потегли, само че постоянно ще вардя България в сърцето си.

Тази година конкуренцията в шампионата е жестока и очевидно битката ще бъде до последния миг. Това стимулира ли ви в допълнение?

- Точно по този начин, ще бъде забавно евентуално до последния кръг или малко преди този момент. Аз мога да обещая, че ние ще дадем всичко от себе да станем първенци за седми следващ път. Вярно е, че ЦСКА ни дишат във врата, само че също по този начин е правилно, че Лудогорец към момента е най-хубавият тим в България. Аз персонално нямам подозрения, че още веднъж ще станем първенци на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР