Абе, къде е Антон? Какво прави КПКОНПИ? Измина повече от

...
Абе, къде е Антон? Какво прави КПКОНПИ? Измина повече от
Коментари Харесай

Честит имен ден на Тони Балкони: КПКОНПИ „опрасква“ ли неудобните с изпълнение на политически поръчки?

Абе, къде е Антон? Какво прави КПКОНПИ? Измина повече от година, в която КПКОНПИ ту ще се закрива, ту ще се преструктурира, ту се разделя. В последна сметка – резултат никакъв. Както за комисията, по този начин и за явлението, против което тя е призвана да се бори – корупцията.

Източник на Narod.bg употребява днешния празник – Антоновден, с цел да честити именния ден на нейния ръководител – Антон Славчев, прочут като Тони Балкони и Тони Терасата. Той в действителност е заместник-председател, само че след оставката на Сотир Цацаров точно Славчев извършва председателските функционалности към този момент близо цяла година.

Изпълнявал ги е за дълго време и преди, след оставката на по-предишния ръководител Пламен Георгиев.

За Антон Славчев се знае малко, горе-долу се е писало нещо по негов адрес. И за неговата недекларирана тераса /откъдето му идва прякора Тони-Балкони/ и за публични поръчки, свързани с неговата партньорка, за неповторимия му милиционерски метод, за персонални и професионални обвързаности, за странностите в характера….

Оказва се, че този човек, без да е избиран за ръководител, има всички изгледи да ръководи КПКОНПИ като подобен по-дълго от всеки един от досегашните й действителни ръководители.

За страдание, това ръководство може да се характеризира с едно – с превръщането на КПКОНПИ в Комисия за Прикриване на Корупцията Опраскване на Неудобните и Получаване на Индулгенции.

В няколко следващи изявления ще представим притеснителни, на моменти и скандални обстоятелства за професионалната активност на Антон Славчев. И тъй като през днешния ден има празник, с цел да не му го скапваме, ще стартираме с по-лекото:

Въпреки условията на закона за гласност, комисията под управлението на Антон Славчев  работи в цялостна мъгла. Законът изисква решенията с открива спор на ползи на лица, заемащи висши обществени длъжности, както и стимулираните отводи за формиране на произвеждане за лишаване на нелегално добито имущество да се разгласяват неотложно на страницата на КПКОНПИ.

Комисията би трябвало да разгласява на страницата си и всички решения на съда по правосъдните каузи, по които тя взе участие, в това число и невлезлите в действие и подлежащи на обжалване, а по този начин също и определенията за преустановяване на правосъдни производства, в това число и невлезлите в действие.

Реклама

Как се съблюдават тези разпореждания? Преценете сами: Последното решение за определяне спор на ползи е от 19.12.2022 година Последното решение за преустановяване на произвеждане по определяне на спор на ползи е от 08.12.2021 година

Последното правосъдно решение за лишаване на имущество е от 30.05.2022 година Определения през 2022 година не са оповестени.

Прави усещане, че съвсем всички решения /поне от публикуваните/ за определяне на спор на ползи оневиняват лицата, против които са ориентирани. Например в последното оповестено – против Наско Михов и Александър Николов, надлежно изпълнителен шеф и заместник-изпълнителен шеф на АЕЦ Козлодуй, не е открит спор на ползи.

Интересното е, че комисията не дава публичност на сходни решения, до момента в който при определяне на спор на ползи на „ неловко “ лице, това се разгласява по верните медии и на страницата на самата комисия. Може да си зададем въпроса за успеваемостта на комисията по това направление.

Или по-скоро – дали това не е инструмент да се държат лицата според и предвид на осъществяване на едни или други указания, да се оневиняват, или опраскват.

Няма по какъв начин да се направи цялостен обзор на практиката във връзка с определяне на спор на ползи, тъй като не се извършват законовите условия за незабавна издание на всички актове. Имаме също по този начин информация, че някои от преписките се бавят преднамерено, с оглед политическата обстановка – от боязън да не „ настъпим “ някой, който ще се окаже във властова позиция.

А може би с цел да изтекат периодите за инспекция и да би трябвало да се приключи производството заради изтекла отминалост. А като не публикуваме решенията за преустановяване, няма и публичен надзор върху тях.

Честит имен ден, господин Славчев! Скоро ще последват по-сериозни изявления в посоки: Действия и бездействия на антикорупционната дирекция, финансова дисциплинираност и кадрова политика, персонални, професионални и фамилни бизнес и интимни връзки, характерологични и психиатрични особености. Наздраве!

П..С. Нека останалите членове на комисията не спят умерено, Narod.bg ще извади и техните кирливи ризи
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР