А1 закупи правата за Lega Serie A за още 3

...
А1 закупи правата за Lega Serie A за още 3
Коментари Харесай

A1 взе правата за Lega Serie A за следващите 3 сезона

А1 закупи правата за Lega Serie A за още 3 години. Серия А се излъчва по MAX Sport през последните три сезона и се е утвърдила като едно от най-гледаните футболни шампионати освен в България, а в цяла Европа. Това се предопределя и от обстоятелството, че Калчото намира място измежду топ 3 на най-силните шампионати на Европа, съгласно класацията на UEFA.

„ А1 се стреми да поддържа първокачествен артикул, като предложи на своите клиенти спортно наличие с най-високо качество. Вече подписахме нов контракт с испанската LaLiga за идващите 5 години, а в този момент сме горди да обявим, че А1 закупи правата за разпространяване на още едно от най-силните шампионати в Европа - Серия А за идващите 3 години. Това ще подсигурява, че едно от топ шампионатите на Европа ще бъде налично за почитателите в страната. Стремим се да задоволим всеки усет, като изборът от нашето наличие включва още доста от най-интересните спортни събития от света на футбола, баскетбола, тениса и други, както и доста лични продукции “, съобщи Симеон Донев, старши шеф „ Маркетинг “ в А1 България.

„ Италианският футбол е доста известен в България и почитателите към този момент привикнаха с висококачествената ТВ продукция на А1. Радваме се, че правата за Серия А остават при А1 за още три сезона и чакаме зрителският интерес в страната към шампионата да продължи да пораства “, добави Амикам Кранз, вицепрезидент „ Медийни продажби и интервенции “, Infront - компанията, която ръководи медийните права на Lega Serie A до края на сезон 2023/24.

Последният сезон потвърди, че Серия А може да предложи освен първокласен футбол, а и голяма конспирация. Интер наруши 9-годишната надмощие на Ювентус и завоюва шампионската купа, а след години на рецесия различен от най-популярните тимове – Милан, се възроди и взе сребърните медали. Първенството предложи и изключителна драма в битката за топ 4, като едвам в последния кръг се реши разпределението на местата от 2-ро до 5-о и надлежно кои ще бъдат италианските участници в UEFA Champions League през идващия сезон.

Новият сезон в Серия А ще стартира в уикенда на 21-22 август. И още веднъж е обезпечено, че ще има огромна битка за купата и челните позиции. Изминалата акция потвърди, че с изключение на трите огромни – Интер, Милан и Ювентус, сериозна роля в борбата на върха ще играят Аталанта, Наполи и несъмнено, римските Рома и Лацио. A1 ще продължи да има права за всички 10 мача на кръг или до 380 срещи в хода на всеки един от идващите 3 сезона.

Към момента в богатото портфолио на А1 се включват правата за още доста забавни шампионати и шампионати от света на спорта. От футбола феновете могат да гледат още мачовете от UEFA Champions League във вторник, испанската LaLiga, Купата на Франция, Купата на Турция, американската Major Soccer League, Copa Libertadores, Copa Sudamericana. Понастоящем спортните канали на А1 излъчват и всички най-интересни тенис шампионати на ATP, баскетболното състезание на България (НБЛ), баскетболната Евролига, волейболната Лига на нациите, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, почитателите на моторните спортове се радват на MotoGP, WRC, NASCAR, а тези на бойните – на UFC.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР