А сега може само да помълчим и помечтаем някой да

...
А сега може само да помълчим и помечтаем някой да
Коментари Харесай

Говежда пържола на скара

А в този момент може единствено да помълчим и помечтаем някой да ни предложения да опитаме Говежда пържол ана скара

Необходими Продукти

● говеждо месо - 2 пържоли от 1 кг всяка (с кост)
● едра сол - 2 - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Говеждото месо е по-рядко приготвяно в нашата страна заради това, че мъчно може да се откри качествено такова. Ако сте се сдобили с хубаво говеждо, не се колебайте да си го приготвите по този метод. То няма потребност от мариноване или подправки, тъй като единствено по себе си е доста вкусно и е излишно и дори непрепоръчително да се овкусява в допълнение. Само би трябвало да се подготви вярно и най-удачният вид е скарата.

Първо значимо предписание е пържолите да са дебели 3-3.5 см, всяка да тежи от 900 г до кг. Огромни са и нормално една е задоволителна за двама индивида.

Месото се оставя наложително на стайна температура към 40 минути до час. През това време се подготвя огъня и се изчаква да стане на плам, тлеещи въглени.

Решетката на скарата се слага на най-ниското ниво, а в случай че жарта е доста мощно тлееща - на приблизително ниво.

Поставят се пържолите и се пекат 5-8 минути, обръщат се и се посоляват щедро от другата страна с едрата люспеста сол. Пекат се за същото време. По принцип в никакъв случай не се соли от страната, от която се пече, с цел да не се пресушава месото. Може да си позволите да го извършите само в случай че то е доста нежно, качествено и от специфична порода животни.

Щом е готово и от другата страна, се обръща още веднъж единствено за няколко секунди и незабавно се изважда в сервировъчна паница.

Идеално изпечената такава пържола е с мрачен тен извън, а при прорез следва слой розово и в средата алено. Дава тип на сурово, само че не е. Не бива да се препича и алената вътрешност да изчезва, тъй като ще се загуби усетът и крехкостта на месото.

Поднася се незабавно и се употребява топло. Добра гарнитура биха били задушени зеленчуци или печени картофи, както и свежа салата.

Говеждата пържола на скара е доста вкусна, пробвайте!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР