А художничка от Велико Търново е сред малцината творци у

...
А художничка от Велико Търново е сред малцината творци у
Коментари Харесай

Художничка от Велико Търново прави бижута от цветя

А художничка от Велико Търново е измежду малцината създатели у нас, които вършат бижута от цветя. Миглена Петрова създава неповторимите дамски украшения от живи цветя, запечатани в смола.

Миглена Петрова е приключила стопанска система, само че признава, че сбъднала житейската си фантазия едвам когато се посветила на изкуството. Преди седем години почнала да прави красиви украшения от култивиран и полски цветя. В началото било мъчно, защото липсвала информация за тази рядка технология.
Миглена Петрова: Имаш някакво предпочитание, някаква концепция, някаква визия, само че не знаеш по какъв начин да го направиш. И може, би това е най- сладкото - когато самичък стигаш до пътя, правиш някакви опити!
Сама отглежда цветята, които по-късно трансформира в ефектни бижута, като употребява пречистена смола от Франция.
Миглена Петрова: Грижиш се с цветята с доста обич и тогава когато са най- красиви, би трябвало да ги откъснеш и изсушиш. 50% е майсторлъкът в изсушаването! И тогава от тях избираш най- положителното и почваш да го работиш!
Изсушава цветята в огромни речници по немски език. Най-подходящи за изящните украшения са теменужки, орхидеи, кралското мушкато, цикламената, върбинките, глухарчетата, астрите и маргаритите.
Миглена Петрова: От българската роза вършим най-красивите бижута. Розата е непокътната в изпъкнал тип, а не сплеснат, което е доста по мъчно за направа. Най-добрите ни клиентки са българките. Българките са доста красиви дами, обичат да наподобяват добре!
Сега Миглена Петрова се приготвя да покаже бижутата си на ревютата в столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР