999 ученици от област Добрич са се явили на зрелостни

...
999 ученици от област Добрич са се явили на зрелостни
Коментари Харесай

999 ученици от област Добрич бяха на матури днес

999 възпитаници от област Добрич са се явили на зрелостни изпити през днешния ден (23 май 2023 г.), като 494 от тях са били на изпит по образователен предмет по профилирана подготовка, а 505 – на изпит за професионална подготовка, оповестяват от РУО-Добрич. Неявилите се на изпит по профилирана подготовка са 5 възпитаници, а явилите се са 489. Колко са се явили на изпит по професионална подготовка, ще се разбере на по-късен стадий.

От явилите се 489 на изпит по профиллирана подготовка разпределението по образователни предмети е следното: 250 - Английски език; 45 други езици; 71 География и стопанска система, 37 Философия ; 33 Информационни технологии; 14 Математика; 15 История и цивилизации; 14 Биология и здравно образование; 4 Физика и астрономия; 2 Химия и запазване на околната среда; 2 Информатика.

В интервала от 26 до 31 май ще се проведат допълните матури по профилирана подготовка, които не са наложителни, а единствено по благопожелание на зрелостниците. Подадените заявки са 22 по разнообразни образователни предмети.

Проверката на изпитните работи ще се извърши в интервала от 22 май до 7 юни.

Междувременно, от РУО осведомят, че с грамоти на МОН „ Иван Рилски “ ще бъдат удостоени 10 преподаватели от област Добрич, както следва:
Петя Христова Стоименова - ПГ по земеделско стопанство   Ваня Иванова Георгиева - СУ " Климент Охридски " ДобричНина Иванова Димитрова -СУ " Климент Охридски " ДобричСтела Христова Бахчеванова-Славова -СУ " Климент Охридски " ДобричИлияна Мавродиева Николова - ЕГ Гео Милев Добрич      Илиана Станкова Вълчева - ПГ по земеделско стопанствоИвелина Нейчева Ганева - ПГ по земеделско стопанствоНедка Антонова Минчева - СУ Никола Вапцаров ТошевоСветлана Ганчева Димитрова - ОУ Йордан Йовков гр. КаварнаЖивка Иванова Анещева - ДГ 3 Чайка гр. Балчик
Грамота „ Иван Рилски “ ще получи и шефът на СУ „ П.Р. Славейков “ – гр. Добрич, Георги Георгиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР