99 ученици в Пловдивска област са отпаднали от училище към

...
99 ученици в Пловдивска област са отпаднали от училище към
Коментари Харесай

99 отпаднаха от училище през първия срок

99 възпитаници в Пловдивска област са отпаднали от учебно заведение към края на първия образователен период, което е с 10 по-малко по отношение на същия интервал на предходната година.

Прави усещане, че продължава наклонността все по-рядко до това да се стига заради фамилни и обществени аргументи. Ако преди 3 години 119 деца са отпадали заради беднотия, ранни бракове или друга причина в фамилията, от този момент броят им се е стопил три пъти и през първия образователен период са 35.

Увеличават се обаче отпътувалите в чужбина - това е най-честата причина чиновете в класните стаи да остават празни. По данни на Регионалното ръководство по обучение 860 възпитаници от региона са напуснали страната единствено от септември насам, при засичането предходната година са били 645. Наблюдава се обаче и назад придвижване - придошлите от други учебни заведения в този момент са 1235 при 1035 предходната година. Най-масово е напускането на страната измежду децата, които са във втори, пети и седми клас. Най-големият приток назад пък е на първото ходило на просветителната система - на първолаци, и на осмокласници, които са при започване на горния курс.

Продължава наклонността да се усилват миналите от постоянна в независима форма на образование - от 175 предходната година на 247 в този момент. Очаквано най-вече младежи стопират да вървят на учебно заведение всеки ден измежду гимназистите, като най-масово е това в 11. клас.

Все по-често фамилиите търсят вид образованието на детето да продължи в друго образователно заведение - този ход преди 3 години са подхванали 818 деца, а в този момент броят им е 880.

Продължава работата на междуинституционалните екипи по механизма за връщане и задържане в клас на възпитаници в наложителна възраст, които обаче не вървят на учебно заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР