99% от безплатните учебници са доставени по училищата.Тези дни бройката

...
99% от безплатните учебници са доставени по училищата.Тези дни бройката
Коментари Харесай

Безплатните учебници вече са доставени по училищата

99% от безплатните учебници са доставени по учебните заведения.

Тези дни броя към този момент ще е на 100 %, сподели във Варна просветителният министър проф. Галин Цоков, предаде „ Фокус “. Това са  учебниците от 1-ви до 7-ми клас.

До 15 септември ще бъдат качени и в ПДФ, тъй че всеки възпитаник да може да ги употребява от своя профил,  каза още той.

За образователната година 2024-2025 ще работим всички възпитаници да могат да употребяват ПДФ-разширения за учебниците си, стана ясно още от думите на проф. Цоков.

Сега  за първи път от 2016 година работим по Наредба 10, в частта й за външното оценяване.  Целта е при форсмажорни условия ученикът да може да се яви на друга дата.

Много значимо, акцентира той, е че  ще се усили с 15 минути първият модул на външното оценяване след 7-ми клас по БЕЛ и Математика.  Така учениците по него към този момент ще разполагат със 75, а не както до в този момент с 60 минути. Вторият модул остава с дължина от 90 минути.

Другата смяна касае два въпроса по Математика. до в този момент те са с по две подусловия, което автоматизирано ги прави не два, а четири въпроса. Сега това ще се промени. Другата смяна е, че въпросите ще бъдат с практическа устременост, сподели той.

Промяна ще има и в образователното наличие по Математика.


Друга такава ще обхване и часа по Физическо образование и спорт, тъй че да може да се избира тип спорт, изясни още министър Цоков.

За домашните ще има смяна . Тя ще касае това, че учителят може да избира да дава групови домашни. Оценките обаче могат да са и групови, и самостоятелни, по преценка на учителя, изясни още просветителния министър.

Работим за увеличение на спектъра на уменията, които натрупа ученика, добави той.

Ще бъде засилено преподаването на филантропичните науки, естествените науки, математиката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР