99 000 литра питейна вода от резервите на държавата са

...
99 000 литра питейна вода от резервите на държавата са
Коментари Харесай

Николай Николов: 99 000 литра питейна вода ще осигури държавата за Своге

99 000 литра питейна вода от запасите на страната са обезпечени за потребностите на община Своге, която е без вода към този момент второ денонощие. Това съобщи началникът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Водохващането от Петрохан ще бъде ориентирано към село Искрец като резултат от тези дейности се чака до 1 - 2 дни.

Над 12 000 души в община Своге остават без вода, откакто дебитът на река Искрецка понижа доста през последните две денонощия. Проблемът визира град Своге, село Искрец, Свидня и част от село Церово.

Организирано е раздаването на питейна вода на 24 места.

За възобновяване на водохващането в Искрец се работи интензивно. Около 40 тона риба от рибарниците в региона би трябвало да бъде унищожена, разяснява Николов.

Във връзка с оповестеното бедствено състояние и неналичието на питейна вода по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община оказват помощ на жителите на Своге.

Още във вчерашния ден спешните екипи осигуриха водоноски и контейнери с вода за Своге. Те бяха предоставени за потребностите две детски градини и болница. Днес също спешен екип ще достави бутилирана вода, която ще раздаде на популацията. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР