97 процента е ръстът на чуждестранните туристи по Южното Черноморие

...
97 процента е ръстът на чуждестранните туристи по Южното Черноморие
Коментари Харесай

97% ръст на чуждестранните туристи по морето

97 % е растежът на задграничните туристи по Южното Черноморие този сезон спрямо предходната година. Това демонстрират данните на бургаското летище.

Най-голям - 60 на 100, е растежът на полските туристи. Последният под наем полет за туристическия сезон е плануван за 31-ви октомври:

Милион и 100 хиляди са обслужените пасажери на Бургаското летище досега. Най-натовареният ден на морската аерогара е бил 29-ти юли, когато миналите пасажери са близо 26 000.

Въпреки неналичието на туристи от Русия, Беларус и Украйна, които са към 300 000 души, тяхното неявяване в този момент се компенсира със завръщането на проведените групи от Англия, сподели шефът на летището Георги Чипилски:

 istock istock
" Имах малко по-големи упования за пазар от Германия. Ние сме съвсем на равнищата от миналата година. Нашите разбори демонстрират, че с цел да имаме повече туристи от Германия, би трябвало да има малко по-интензивен маркетинг на България като туристическа дестинация ".

Доволен ли е от сезона туристическият отрасъл по Черноморието

Туристическият сезон тази година ще се удължи до 31-ви октомври, сподели още Георги Чипилски: " До края на октомри чакаме туристи главно от Полша, Унгария, Тел Авив също ".

" Нашите прогнози са малко по-песимистични по отношение на равнищата на трафика на летището от 2019-та. Очакваме леко закъснение и трафикът да бъде възобновен през 2025-та година ", разяснява шефът на бургаското летище.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР