922 милиона евро са изпратили българите, живеещи в чужбина, на

...
922 милиона евро са изпратили българите, живеещи в чужбина, на
Коментари Харесай

Цели БГ села живеят с пари от роднините им зад граница

922 милиона евро са изпратили българите, живеещи в чужбина, на околните си у нас. Това демонстрират данните на Българска народна банка за първите девет месеца на годината.

Чудесна икономическа вест за България огласи Българска народна банка!


Много семейства у нас разчитат на близки зад граница и за обезпечаването на пари и за Коледа и Нова година.

Справката на Българска народна банка, в която се регистрират само парични преводи, направени по банков път или посредством профилирани компании, демонстрира, че най-вече средства идват от Германия - съвсем 190 милиона евро. Следват парите от Съединени американски щати и Испания.

Дойче Веле описа за 4 забавни ориси на нашенци, намерили прехранване в Германия

Оказва се че за деветмесечието парите от емигрантите надскачат доста директните задгранични вложения.

Парите от българи, които работят зад граница и изпращат пари у нас, нарастват за миналите години - от 880 милиона през 2017-а до 922 милиона тази година.

У нас има цели села и квартали, чиито поданици разчитат на свои близки, работещи зад граница.

Синът на семейство Жекови от години живее в Германия и изпраща пари. Там е и фамилията му. Марианка и Георги са пенсионери с месечен приход от общо 500 лв.. Казват, че без парите от сина мъчно ще оцелеят, оповестява bTV.

От чисто икономическа позиция няма огромно значение от кое място идват парите - дали от тук, или от чужбина. Важното е, че влизат в стопанската система като ползване, а това ползване подтиква бъдещи вложения, считат икономистите.

Голяма част от непознатите вложения не са и напълно вложения. Това са заеми, отпуснати от фирмите майки на българските им сдружения, които ще би трябвало да се връщат. Разликата сред емигриращите зад граница българи и тези, които се връщат се свива. Въпреки това тези, които напущат, към момента са повече.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР