92-ма души са загинали при 2914 трудови злополуки през миналата

...
92-ма души са загинали при 2914 трудови злополуки през миналата
Коментари Харесай

Над 90 жертви на трудови злополуки за година

92-ма души са починали при 2914 трудови злополуки през предходната година. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров, представен от БГНЕС.

Той означи, че жертвите са с 2 по-малко, само че броят на злополуките остава съвсем същият. „ Това значи, че всеки ден 8 души претърпяват акцидент на работното място, а на 4 дни един служащ в България умира”, акцентира синдикалистът.

Най-много са трагичните произшествия в строителството – 14. Следва сухопътният превоз с 12 починали.
За 10 години: Спад на половина на починалите при трудови злополуки През 2016 година са регистрирани 71 смъртни трудови злополуки
От КНСБ пресмятат, че вследствие на случаите българските промишленост и бизнес са изгубили близо 2 млн. трудови дни. Димитров уточни, че у нас трудовите злополуки без съдбовен излаз всеобщо не се записват. Той означи, че у нас би трябвало да се усъвършенства и отбраната от канцерогени и мутагени на работното място – над половината смъртни случаи в Европейски Съюз всяка година се дължат на ракови болести.
Снимка: БГНЕС
В навечерието на Международния възпоменателен ден на починалите и потърпевшите служащи при трудови злополуки (28 април) КНСБ уважи паметта на починалите на работното си място с едноминутно безмълвие и 92 черни балона в небето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР