91 проверки на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали

...
91 проверки на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали
Коментари Харесай

РИОСВ-Хасково санкционира с още 20 000 лв. ТЕЦ „Марица 3“

91 инспекции на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали са създали през декември от РИОСВ-Хасково. Издадени са 26 наставления и 6 наказателни постановления, като са формирани 4 акта и са подписани две съглашение - по Закона за ръководство на отпадъците и Закона за водите. 11 от инспекциите през последния месец на 2023г. са били по постъпили тъжби и сигнали.Съставените 2 акта са за открити разоравания на пасища в предпазени зони от Екологична мрежа „ Натура 2000 “.

Поредната имуществена глоба, този път в размер на 20000 лева, е наложена на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград за несъблюдение на ограничения за прекратяване изпускането на неорганизирани излъчвания от западната страна на постройката на котелно помещение. Осъщественият емисионен надзор от страна на Изпълнителна агенция по околна среда на топлоелектрическата централа демонстрира, че измерените концентрации на азотни оксиди и прахуляк не надвишават избраните правила за възможни излъчвания, допълват от инспекцията.

През декември е осъществена и планова инспекция по осъществяване на изискванията в сложно позволение на хранилище за неопасни боклуци – Сгуроотвал „ Горен бюк “ и Сгуроотвал „ Галдушки ливади “ на димитровградската Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “.

Почистени са били 64 нечисти с боклуци терени в обитаеми места на територията на общините Симеоновград, Стамболово, Димитровград, Хасково, Ивайловград от област Хасково и общините Момчилград и Кърджали от област Кърджали, допълват от инспекцията.

Експертите от направление „ Биологично многообразие “ са създали 36 инспекции, като плановите са свързани с определяне на нарушавания в режима на запазване и стопанисване на предпазени територии. Извънредните инспекции са по отношение на дадени наставления за стопанисването на предпазени територии, за запазване гнездо на царски орел, за реализация на капиталови планове в рамките на предпазени зони.

Стартирали са процедури по оповестяване на 20 вековни дървета по предложение на Асоциацията на парковете в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР