91-годишният Джордж Сорос по типичния си менторски маниер се опита

...
91-годишният Джордж Сорос по типичния си менторски маниер се опита
Коментари Харесай

Путин подлуди Сорос. Всички разрешения са дадени от Китай

91-годишният Джордж Сорос по типичния си наставнически фасон се опита да „ отвори очите на целия свят “ за Русия и за това кое е „ положително “ и кое „ неприятно “. Винегрет от неистини и нелепости, фалшифициран с русофобска жлъчка – това беше речта на „ световния човеколюбец “ на следващата колекция в Давос на глобалисти-доктринери като него.

През тръните на делириума

Сорос от дълго време опитва тогата на лектора и не я смъква. Той учи целия свят по какъв начин да живее. Той пояснява същността на събитията и най-важното - не предсказва, а се пробва да построи бъдещето, чийто облик се е развил в болния му разум. И заплаща страхотни пари за това строителство. Все отново, повече за това - по-късно. А в този момент към речта му.

С тип на човек с секрети знания, един от най-богатите финансови спекуланти в света, от избран миг предпочитащ да се назовава извънредно „ човеколюбец “ (тоест работещ за положителното на обществото), Сорос направи опит да разкриет главните аргументи за спора в Украйна. Той сподели:

Нахлуването в Украйна не се случи изведнъж. Светът от ден на ден се включва в битка сред две системи на ръководство, които са диаметрално противоположни една на друга: отворено общество и затворено общество... В отвореното общество ролята на страната е да пази свободата на личността. В затвореното общество ролята на индивида е да служи на управниците на страната.

Ясно е единствено, че съгласно Сорос " отвореното общество " е положително, а " затвореното общество " е неприятно. Каква е същността на " отвореното общество ", Сорос не споделя, вярвайки, че даже и непросветените племена на Амазонка познават неговите антологични-доктринални книги по тази тематика. И за това - повече по-късно.

Такова изявление, според законите на жанра, трябваше да бъде подкрепено с причини, обстоятелства, доказателства. След това обаче последва някаква несусветна галимация, купчина някакви несвързани изводи, еклектичен набор от мисли, които не са обединени от едно семантично ядро.

Мисълта на Сорос се носеше в космоса като мишка в кутия, по която момчета-хулигани почукват с пръчка за развлечение, но стряскат мишката. Сорос приказва за Путин и нашата специфична интервенция в Украйна, след което незабавно скочи към Китай и неговите „ проблеми с битката против COVID-19 “.

За проява, ето единствено един дребен откъс от речта на Сорос:

Ситуацията е объркваща. На боен специалист, който се опълчи на нашествието (в Украйна), беше разрешено да отиде по съветската телевизия, с цел да осведоми обществеността какъв брой е неприятна обстановката. По-късно той се закле във честност на Путин. Интересното е, че Си Дзинпин продължава да поддържа Путин, само че не безкрайно. Това стартира да изяснява за какво Си Дзинпин е жертван на неуспех. Даването на позволение на Путин да стартира несполучлива офанзива против Украйна не беше в полза на Китай. Китай би трябвало да бъде основният сътрудник в съюза с Русия, само че неналичието на самочувствие на Си Дзинпин разреши на Путин да узурпира тази позиция. Но най-голямата неточност на Си беше да задейства и удвои политиката си за премахване на ковид.

Е, всичко ви стана ясно, нали? Рибките в аквариума страдат, тъй като антилопите в Африка преяждат с трева, а чичо в Киев подвигна температура. И това не се случва, тъй като цитатът е изваден от подтекста. Не, по този начин е във всеки параграф.

Русофобията като ядро

За да изолират най-малко някаква ясно дефинирана мисъл, слушателите трябваше безусловно да газят през тръните на този вербален чорбалак. Беше по-лесно за тези, които прочетоха този текст, към този момент оповестен на формалния уебсайт на Сорос. Но Сорос има едно ядро - това е пещерната русофобия, която се основава на имитации, легенди и откровени неистини. Както можете да видите от горния откъс, се оказва, че Си „ дава позволение на Путин “ да организира специфична интервенция в Украйна и по тази причина се твърди, че Си е „ жертван на неуспех “. Откритие!

От Сорос целият свят научи, че съветската военна спецоперация в Украйна

може да е положила началото на трета международна война и нашата цивилизация може да не я преживее.

Тоест, в случай че това е третата международна война, значи Русия я стартира. А това, което се случи в Донбас през последните осем години, светът не научи от Сорос. И главното, което беше предадено на " града и света ", е това:

Днес Китай и Русия съставляват най-голямата опасност за едно отворено общество.

Това значи, че " отвореното общество " би трябвало да се бори против Русия и Китай.

Публиката в Давос беше развеселена от разкритието, че съветската войска, която е навлезла във владенията на киевския режим, „ е била зле екипирана и неприятно ръководена, а бойците били деморализирани “. В същото време „ си го получи “ заместник-председателят на Комитета на Държавната дума по развиване на гражданското общество, генералът от запаса Владимир Шаманов, който Сорос издигна в сан на пълководец на нашата формация в Украйна “:

Путин не можеше да си разреши да одобри провалянето и надлежно промени проектите си. Той назначи военачалник Владимир Шаманов, прочут с бруталността си при обсадата на Грозни, и му подреди да реализира прочут триумф до 9 май, когато би трябвало да се означи Денят на успеха.

Без коментар!

" Да се победеи Путин – в това е същноста "

Четейки всичко това, разбирате, че това не са мечти на вманиачен. Това, по този начин да се каже, е съзнателна нелепост, в която глобалисткият хайлайф, целящ по всевъзможен метод да унищожи Русия, се пробва да задържи западната общност. Изглежда даже западните пиари се успокоиха за проведената от тях и разобличена от нас инсценировка на „ кървави зверства, осъществени от руснаците в Буча”.

Но не, Сорос още веднъж слага този строшен връх върху подправения си револвер. „ Прибързаното евакуиране на войските от Киев разкри ужасните зверства, осъществени от армията на Путин против цивилното население в киевското предградие Буча. Те са добре документирани и разгневиха тези, които видяха фотосите по малкия екран. Това не се отнасяше за жителите на Русия, които бяха държани в незнание за специфичните военни интервенции на Путин “, сподели Сорос, разчитайки, че в залата в Давос са събрани единствено едни идиоти /и в някакъв смисъл той може и да е прав/.

Смесвайки още веднъж солено с алено, в тази ситуация казуса с климата с войната в Украйна, и плашейки всички с неизбежна гибел, Сорос показва „ единственият метод “ за решение на казуса – „ да победим Путин допустимо най-скоро “.

Докато войната бушува, битката против изменението на климата би трябвало да заеме второ място. Въпреки това специалистите ни споделят, че към този момент сме надалеч обратно и изменението на климата е на ръба на необратимост. Това може да е краят на нашата цивилизация. Намирам тази вероятност за изключително плашеща. Повечето от нас одобряват концепцията, че в последна сметка би трябвало да умрем, само че одобряваме за даденост, че нашата цивилизация ще оцелее. Затова би трябвало да активизираме всичките си запаси, с цел да прекратим войната допустимо най-скоро. Най-добрият и може би единственият метод да спасим нашата цивилизация е да победим Путин допустимо най- скоро. Това е смисълът.

С това великият " човеколюбец " приключи речта си и благодари за вниманието.

Кой е Сорос?

Сорос е доста надарен финансов търгаш, в тази област той натрупа астрономическо положение. И в избран миг той се афишира за " човеколюбец " и основава фондация " Отворено общество " (Open Society Foundations), която си слага за цел смяна в света, учредена на поощряване и узаконяване на всички свободи.

Така Сорос сподели своята съпричастност със „ мощните на този свят”, т.е. със международния глобалистки хайлайф, който се пробва да промени и подчини човечеството, като първо разбие Божествения проект за индивида. Този „ елит” изхвърля Бог от живота на индивида и декларира, че слага свободата на индивида над всичко останало и подарява на индивида право на независимост от всевъзможни правила на нравствеността и морала.

Базирана в Ню Йорк, фондация " Отворено общество " * работи посредством десетки " асоциирани " фондации и организации както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина.

Джордж Сорос е прочут интернационален последовател на демократичните идеали и хрумвания повече от 30 години. Неговата благотворителна организация Фондация " Отворено общество " поддържа демокрацията и правата на индивида допълнително от 100 страни

Това споделя Сорос в персоналния си уебсайт. И по този начин, какво е това " Отворено общество " *?

Сорос обрисува своя мироглед за света и неговото бъдеще в редица книги, централна от които е „ Възрастта на погрешността (The Age of Fallibility). От нея научаваме, че главната цел на Сорос е да сътвори свят без граници, в който всички ще бъдат равни и свободни, където ползите на всички малцинства, изключително половите, освен ще бъдат законово закрепени, само че ще надвиват над ползите на болшинството.

Сорос е последовател на „ джендър идеологията “, която се заражда в дълбините на феминисткото придвижване, а през днешния ден към този момент се е трансформирала в социално-политическата основа на западното общество. Именно Сорос и повече от 100 подчинени негови структури отвън Съединените щати пропагандират концепциите за разврат, полово извращение, свободна търговия с опиати и заверка на абортите, там, където те са неразрешени. Сорос слага необикновен акцент върху „ свободата на половата еднаквост “. Неговата същина: който си фантазира себе си в " джендър " смисъл - по този начин се показва пред света. На Запад през днешния ден това в действителност е преобладаващата вяра. Сорос е вманиачен последовател на тази вяра.

Украинската му диря

Вече има доста изявления за това по какъв начин Сорос се пробва да промени света, в това число посредством „ цветни революции “. В този смисъл той „ забърка каши “ в Сърбия, Унгария, България и даже в Съединени американски щати. Именно Сорос стои зад протестите в Ню Йорк през 2011 година, наречени „ Окупирай Уолстрийт “.

Масовите феминистки демонстрации против президента Тръмп през 2017 година бяха проведени от неочакваното раждане на придвижване с име, което е неловко да се преведе на съветски - Pussyhat Project. И както написа " Ню Йорк Таймс ", организации, свързани с маршовете на дамите, са получили финансиране от Сорос. Един от главните лозунги на феминистките беше настояването за правото на дамите да вършат аборт, макар че никой не е лишил това право на американките. Това беше просто предлог, който трябваше да изгони Тръмп от Белия дом прибързано, тъй като той показваше волята на обичайната Америка. Но това са вътрешни работи на Съединени американски щати.

Малко след Евромайдана в Киев през 2014 година американската преса, по-специално The New American, писа, че Сорос е един от главните финансисти на Майдана. „...Джордж Сорос остави голям отпечатък в Украйна. Точно както в десетки други страни през последните десетилетия, Сорос влага десетки милиони долари в украински неправителствени организации, с цел да трансформира Украйна в по-„ отворено “ и " демократично " общество.

Много участници в Евромайдан бяха членове на финансирани от Сорос Неправителствени организации, учили са в тези Неправителствени организации и са взели участие на конференции, спонсорирани от основаната в Сорос Международна фондация Възраждане, написа The New American. Следователно е изцяло разбираемо за какво Сорос е толкоз разчувствуван от нашата специфична интервенция в Украйна и за какво се обажда – тъй като унищожават това, което той „ отгледа ".

Фондация Сорос * не крие на уеб страницата си (сега достъпът до нея от територията на Русия е затворен), че е похарчила повече от 1,6 милиарда $ за задачите на „ демократичното развиване “ в страните от Източна Европа и територията на някогашния Съветски съюз. Освен това 2,9 милиарда $ бяха изхарчени за „ отбрана на човешките права “, изключително „ правата на маргинализирани групи като употребяващи опиати, проституиращи и ЛГБТ общността “. 2,1 милиарда $ бяха изхарчени за „ просветителни планове, т.е. за промяна на образованието от предучилищно към висше обучение “. Става дума на първо място за въвеждането на джендърно обучение в границите на „ равенството сред половете “. Това е фондация Сорос*.

И какво тогава?

През 2015 година Генералната прокуратура на Русия призна активността на Фондация „ Отворено общество “* и свързаната с нея институция „ Фондация за подкрепяне на отвореното общество “* (Фондация за подкрепяне на OSI) за нежелана у нас. И двете организации бяха част от интернационалната мрежа на фондация Сорос.

В актуалната си тирада в Давос Сорос не можеше да не се похвали, че е положил всички старания да съблазни и корумпира руснаците след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. „ Когато Съветският съюз се разпадна, аз бързо сътворих фонд след фонд в тогавашната руска империя. Усилията бяха по-успешни, в сравнение с чаках. Това бяха вълнуващи дни. Те също съответстваха с интервал на персонален финансов триумф, който ми разреши да увелича годишните ми дарения от 3 милиона $ през 1984 година на над 300 милиона $ три години по-късно " – допира в спомените си Сорос това по какъв начин той се гаври в Русия. Сега той се осра единствено на Запад, който ни изкара от редиците им.

Пост скриптум

В допълнение към описанието какво съставлява Сорос и неговите структури, не би било ненужно да се каже, че елементарните американци, множеството от които си остават здравомислещи хора (да не се бъркат с американския истаблишмент), са изцяло наясно кой е Сорос.. По време на мандата на Тръмп като президент няколко десетки хиляди американци подписаха петиция с искане Сорос да бъде лишен от поданство и да му бъде неразрешено влизането в страната.

Молим Ви да издадете заповед за ареста му за рекрутиране на хора за присъединяване в вълнения и митинги,

- се споделя в документ, оповестен на уеб страницата Change.org.

„ Искаме да бъде издадена заповед за неговия (Сорос) арест за неговите умишлени дейности, ориентирани към дестабилизиране и фалит на нашата стопанска система. Той разпространява своята антиамериканска глобалистка стратегия за Нов международен ред... с желанието да унищожи страната ни. По неговите лични думи, <...> „ Съединените щати са главната спънка за постоянен и обективен международен ред. “ <…> Сорос продължава редовно да работи за постигането на тази цел, подкупвайки нашите управляващи, манипулирайки нашата валута, купувайки политици и въздейства отрицателно върху нашите западни полезности посредством подкупи и далавери. Сорос финансира придвижвания за верни аборти, спонсорира атеизма, легализацията на опиатите, половото обучение, евтаназията, феминизма, <…> всеобщата миграция и други радикални опити на общественото инженерство. "

Вносителите на петицията обявиха, че „ желаят да останат християнска страна. И този човек (Сорос) и неговият наследник ще продължат да унищожават нашите полезности, тъй че той би трябвало неотложно да бъде изпъден или задържан, с цел да запазим нашите полезности и нашата страна “. Сорос, несъмнено, не беше изпъден на никое място от Щатите...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР