902 мерки са записани в програмата за управление на кабинета.

...
902 мерки са записани в програмата за управление на кабинета.
Коментари Харесай

Програмата на кабинета с 902 мерки

902 ограничения са записани в програмата за ръководство на кабинета. Сред тях за битка с неграмотността, тероризма и за продължение строителството на автомагистрали.

Контрол върху монополите и решение на казуса с миграцията са част от задачите, които кабинетът си слага. „ Социални помощи към този момент ще се дават единствено на фамилии, чиито деца посещават училище”, дава обещание вицепремиерът Валери Симеонов.

В сферата на правораздаването - от 30 септември отпадат свидетелствата за съдимост. Ще се реформира и детското правосъдие - децата да не бъдат наказвани, а превъзпитавани. И най-много „ понижаване периода за приемане на българско поданство на година и половина-две”, както показва зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова. Това обаче ще е единствено за лица от български генезис.

А в обществената сфера се планува повдигане на минималните пенсии още един път през октомври на 200 лв.. Безработицата у нас бележела дълготраен спад до 6 %. И по тази причина, „ с цел да развиваме конкурентоспособността на бизнеса не пречи да сключим съглашения за импорт на работна мощ от трети страни”, счита зам.-министърът на труда Зорница Русинова.

--> Образованието също е приоритет. Въпреки че битката с неграмотността е един от акцентите в програмата на държавното управление, в нея самата правописни неточности не липсват. Така да вземем за пример в документа е попаднала думата " тероризЪма ". Но още при публикуването му, от Министерския съвет се застраховаха, че пропуски не са изключени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР