90% от туристите по Северното Черноморие за Великден ще бъдат

...
90% от туристите по Северното Черноморие за Великден ще бъдат
Коментари Харесай

Румънски туристи пълнят хотелите по Северното Черноморие за Великден

90% от туристите по Северното Черноморие за Великден ще бъдат от Румъния. Това сподели проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

„ Това са туристи, които към този момент няколко следващи години по Великден посещават нашите висококатегорийни хотелски комплекси. Харесва им продуктът, харесва им съотношението цена – качество и по тази причина те са се трансформирали в лоялни наши посетители. Хотелите, които разполагат със СПА комплекси с вътрешни басейни, са резервирани още през септември и октомври предходната година от румънски и български туроператори, които оперират на румънския пазар. Първите посетители стартират да идват в петък “, добави проф. Стоян Маринов пред " Фокус ".

Той акцентира, че за идните празници отварят единствено четири и петзвездни хотели със СПА центрове и вътрешни басейни, които са към 20 в курортите край Варна. Някои от тези хотели ще затворят след празниците и ще отворят след 10 май.

„ Ранните празници са причина някои от нискокатегорийните хотели да се въздържат от отваряне. Цените там са по-ниски, разноските са релативно по-високи и изчисленията демонстрират, че не си коства “, добави проф. Стоян Маринов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР