90% от инфектираните с коронавирус имат дефицит на витамини и

...
90% от инфектираните с коронавирус имат дефицит на витамини и
Коментари Харесай

Установиха основната причина за заразяването с COVID-19

90% от инфектираните с ковид имат недостиг на витамини и минерали. Това стана ясно на конгреса на Европейската асоциация по клинично хранене и метаболизъм.

Най-често срещаният недостиг е на витамините А, Е, Д3, B6, В12, както и на минералите цинк и селен, съобщи специалистът по здравословно хранене Надя Петрова.

" При Д3 и В12 от години се разяснява връзката с автоимунните болести, т.е. имунитетът ни не работи оптимално, в случай че имаме дефицит на тези витамини ", означи тя.

Петрова предлага да внимаваме за дозата, когато купуваме дадена хранителна добавка. По думите ѝ главният проблем при питателните добавки е, че всеобщо продаваните в аптеките са на мегадози, концентрации от порядъка на 1000, 2000, 3000, даже 5000% от дневните потребности на организма. Затова сходни мегадози се одобряват единствено при категорично предопределение от доктор след проучвания, които маркират недостиг, съобщи БНР.

Специалистът по хранене акцентира още, че чисто генетически организмите на някои хора не могат да усвояват избрани субстанции от храната, по тази причина при тях е неотложно тези субстанции да се набират през хранителни добавки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР