90 млади таланти от тринадесет държави излизат на музикалната сцена

...
90 млади таланти от тринадесет държави излизат на музикалната сцена
Коментари Харесай

90 млади таланти от тринадесет държави излизат на музикална сцена във Велико Търново

90 млади гении от тринадесет страни излизат на музикалната сцена във Велико Търново. Старата столица ще е хазаин на петнадесетото издание на Международния конкурс „ Сребърна Янтра “, който се организира под патронажа на кмета Даниел Панов от 29 септември до 1 октомври. Това оповестиха шефът на общинската дирекция „ Култура, туризъм и интернационалните действия “ Нелина Църова и уредникът Румяна Начева.

Участниците са от България, Италия, Малта, Финландия, Румъния, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Украйна, Словения, Франция и Англия. Те са на възраст от 5 до 25 години и са разпределени в четири групи.

Председател на професионалното жури ще Силвия Кацарова, а измежду оценителите е младата великотърновска певица Ива Ангеличева, която неотдавна провежда първия по рода си в Лондон фестивал на българската общественост „ WildRose “.

Откриването на „ Сребърна Янтра “ 2017 ще бъде на 29 септември от 18,30 ч. с къс концертен театър пред постройката на МДТ „ Константин Кисимов ”. Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 1 октомври от 19,00 ч. и ще се състои в постройката на театъра, където се организира и самият конкурс.

За първи път в конкурсната стратегия е основана категория за фамилни дуети, триа, квартети и прочие Представени ще бъдат изложба-живопис на художничката Гергана Йовчева, както и експозиция от наградени произведения в състезанието за детска рисунка „ Три звездички “, проведен от фондация „ Ангели от Лим “ – Свищов.

Музикалният конгрес „ Сребърна Янтра ” обичайно получава поддръжката на Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и посетители ще бъде прожекция на аудиовизуалния театър „ Царевград Търнов – Звук и светлина ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР