90 000 вредни емисии по-малко се очаква да има в

...
90 000 вредни емисии по-малко се очаква да има в
Коментари Харесай

Стоян Братоев: Метрото е големият зелен проект на София - 20 години по-късно

90 000 нездравословни излъчвания по-малко се чака да има в София след стартирането на третия лъч на метрото през 2019 година На 28 януари 1998 година - преди 20 години са пуснати в употреба първите 6 км и 5 станции на метрото. Днес към този момент има 40 км и 35 станции. Метрото е огромният зелен план на София - това сподели в студиото на " Денят стартира " инж. Стоян Братоев - изп. шеф на " Метрополитен " ЕАД.

София

Сериозното строителство на метрото стартира през 2005 година През 2009 година пуснахме сектора до " Младост " - 8 км След това за последните 10 година имаме общо 31 км метро, което прави приблизително 3 км на година, до момента в който първият сектор е по 380 метра на година, само че такива са били времената, такова е било финансирането, не е имало задоволително опит. През последните години обаче строителството на метрото върви с едно обичайно движение и то на първо място с помощта на естественото финансиране от европейските фондове. Метрото е един от огромните планове, което се финансира от еврофондовете, акцентира инж. Братоев.
инж. Стоян Братоев - изп. шеф на " Метрополитен " ЕАД: В края на идната година е планувано да бъде пуснат третия лъч на метрото - 12 км се строят сега на два стадия. Първият стадий стартира 2017 година от Театъра зад канала до " Красно село " и към 50% от строителството е осъществено ".
Догодина би трябвало да бъде възобновено напълно придвижването по булевардите, където сега част от тях са затворени поради строителството, посочи Стоян Братоев.

По думите му, метро би трябвало да се строи там, където има нужда.
инж. Стоян Братоев - изп. шеф на " Метрополитен " ЕАД: По-голям и по-екологичен план като метрото няма. не инцидентно го назовавам огромният зелен план на София. В момента приготвяме и проeкти за последващи сектори. Имаме проeкт за продължение на трасето по бул. " Владимир Вазов ", което е малко над 3 км, само че към момента няма финансиране за него. В момента приготвяме тръжна процедура за избор на реализатор и чакаме офертите да се внесат.
За продължението на третата линия към кварталите " Гео Милев ", " Слатина ", зала " Арена Армеец " и " Цариградско шосе ", се плануват нови 6 км метро с 6 метростанции. И концепцията е през идната година да има план за тези две продължения - за " Владимир Вазов " и кв. " Слатина " и да можем да ги предложим за финансиране по идващите оперативни стратегии, изясни още инж. Стоян Братоев.
 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч?
90 000 тона по-малко нездравословни излъчвания ще има във въздуха на София след стартирането на третия лъч на метрото през 2019 година Работата по 12-километровата отсеч...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР