9 полезни приложения на аспирина, за които не знаете! Аспиринът

...
9 полезни приложения на аспирина, за които не знаете! Аспиринът
Коментари Харесай

9 полезни приложения на аспирина, за които не знаете! Ето кои са

9 потребни приложения на аспирина, за които не знаете!

Аспиринът е дейно противовъзпалително средство.

Използва се за облекчение на болката, за лекуване на болести на сърдечно-съдовата система, за попречване на появяването на тромбоза и за разреждане на кръвта.

Как и по кое време да употребявате аспирина:
Ухапвания от инсекти – в случай че не сте алергични към ухапванията от инсекти, просто поръсете засегнатото място със стрит аспирин.

Ще се отървете от акнето, в случай че нанесете паста от аспирин и вода. След 5-7 минути, измийте кожата.

Подмладяване на кожата – мъртвите кафези и непотребният себум могат да бъдат отстранени със следната примес: Смесете 5 таблетки аспирин на прахуляк с 50 мл. вода и 1 чаена лъжичка мед. След 10 минути измийте маската с топла вода.

Напукани пети – 5 таблетки аспирин на прахуляк смесете с лимонен сок и ½ ч. л. мед. Нанесете върху петите и изчакайте 10 минути. Ефектът е просто необикновен!

Пърхот – за профилактика и лекуване на пърхота, смесете 2 таблетки аспирин на прахуляк с една доза шампоан. Измийте косата си, както нормално.

Петна от пот – петната по облеклата ще изчезнат, в случай че се третират със примес от 2 таблетки аспирин и 100 мл. вода. След 5-6 часа изперете и изплакнете облеклата.

Възстановяване цвета на косата – хлорираната вода въздейства неподходящо върху боядисаната коса. Ако разтворите 8 таблетки аспирин в 1 чаша вода (50 градуса) и третирате косата с разтвора, тогава размера, силата и блясъка й последователно ще се възстановят.

Измиване на чинии – с цел да се отървете от мазните петна по чиниите, използвайте почистваща паста от аспирин на прахуляк, разперен в малко количество вода.

Удължаване живота на цветята – просто прибавете 1-2 таблетки аспирин към вазата, а цветята ще ви радват няколко дни повече от нормално.

Споделете тази потребна информация с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР