9 министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол.Премиерът акад.

...
9 министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол.Премиерът акад.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Парламентарен контрол

9 министри ще вземат участие на постоянния петъчен парламентарен надзор.

Премиерът акад. Николай Денков ще дава отговор на два въпроса касаещи признатите условия на Австрия, с цел да може България да влезе в морски и въздушен Шенген. Той ще би трябвало да изясни и процедурата по връщането на лица от Австрия и от други страни, за които България е виновна по Дъблинския правилник и поставеното в допълнение изискване от Австрия за частичното приемане на България в безвизовата зона на Европейски Съюз.

Мария Габриел, заместител министър-председател и министър на външните работи ще отговори на три въпроса от “Възраждане”.

Земеделският министър Кирил Вътев ще дава отговор за използването на метода “Водено от общностите локално развитие” ЛИДЕР с многофондова финансиране от Европейските фондове за споделено ръководство за интервала 2021-2027 година
Той ще изяснява и взетите ограничения за превъзмогване на следствията в горски територии след наводненията през юни 2023г. в общините Берковица и Монтана.
Вътев ще приказва и за позицията на България по предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета по отношение на растенията, получени посредством геномни техники, храните и фуражите, създадени от тях.

Останалите министри на парламентарния надзор са: Зарица Динкова, министър на туризма; Юлиян Попов, министър на околната среда и водите; Димитър Илиев, министър на младежта и спорта; Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството; Атанас Славов, министър на правораздаването и Христо Хинков, министър на опазването на здравето.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР