9-годишно момиченце от Горна Оряховица реши да дари косата си,

...
9-годишно момиченце от Горна Оряховица реши да дари косата си,
Коментари Харесай

9-годишно момиче от Горна Оряховица дари косата си на онкоболно дете

9-годишно момиченце от Горна Оряховица реши да подари косата си, с цел да помогне на друго дете, което се бори с тежко онкологично заболяване. Трогната от историята на 14-годишната Никол, която страда от синдром на Юинг, Наталия помолила родителите си да отреже косата си, която да продаде, а със извоюваната сума да помогне за лекуването на Никол.

Горна Оряховица

9-годишната Наталия бързо взела решението да се раздели с дългите си опашки. Въпреки че доста се гордее с косата си, има вяра, че по този начин ще помогне на друго дете в неволя.
Наталия Дончева: Говорихме в учебно заведение, че е хубаво да помагаш на хората, когато можеш.
Българска национална телевизия: Мъчно ли ти е, че ще би трябвало я отрежеш в този момент?
Наталия Дончева : Мъчно ми е, само че това въпреки всичко ще помогне, пък и тя отново ще порасне!
Родителите ѝ подкрепили незабавно благородното ѝ решение, тъй като са безапелационни, че от дребни децата трябват да бъдат възпитани да оказват помощ постоянно, когато могат да го създадат.
Пламена Божкова, майка на Наталия: Тя е като миротворител в парка. Трябва оказва помощ на хората, значимо е от дребни да ги поддържаме в тези неща. Стела Петкова, коафьор: За това считам, че е доста смела. Във всяко едно дете по принцип единствено доброта живее. Те нямат приходи и не виждат по какъв различен метод да оказват помощ с изключение на нещо от себе си да дадат!
Наталия има вяра, че с постъпката си ще зарадва Никол и ще ѝ вдъхне вяра за по-бързо излекуване. Момиченцето се надява, че благородният ѝ жест ще накара и възрастните да последват образеца ѝ и да оказват помощ постоянно с каквото могат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР