88,2 млн. лева са средствата по европейски проекти и програми,

...
88,2 млн. лева са средствата по европейски проекти и програми,
Коментари Харесай

Варна с 88,2 млн. лв. от европроекти, 69 млн. лв. от тях за екологично чист транспорт

88,2 млн. лв. са средствата по европейски планове и стратегии, с които Варна ще разполага през 2022 година

Това демонстрира планът на средствата от Европейския съюз на община Варна, който беше част от дневния ред на ПК „ Европейски въпроси и интернационално съдействие “.

Най-голям дял заема планът „ Екологично чист превоз за Варна “, за който са планувани близо 69 млн. лв.. По този план, осъществен по Оперативна програма „ Околна среда “, в общинското сдружение „ Градски превоз “ ще влязат 60 електробуса, от които 40 са вид „ соло “ и 20 – „ съчленени “. Също по този начин ще бъдат доставени и инсталирани над 60 зарядни станции.

През 2022 година ще продължи осъществяването на плановете по Оперативна програма „ Региони в напредък “, като европейското финансиране е в размер на 8,3 млн. лв.. Средствата ще бъдат вложени главно в възстановяване на обществената и културната инфраструктура .

Близо 4,3 млн. лв. чака да получи Община Варна по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “, с които да осъществя значими обществени планове. Сред тях е разкриването на центрове за хора с деменция и обезпечаването на патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания.

Десетки учебни заведения и детски градини във Варна са включени в седем плана , финансирани по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “. Безвъзмездната помощ за осъществяването на плановете оферти е в размер на съвсем 1,3 млн. лв..

Тази година Община Варна ще продължи да извършва планове, финансирани със средства по други интернационалните стратегии. Един от тях е построяването на ново улично осветяване в регион „ Младост “ . Прилагането на новаторски ограничения за намаляване изменението на климата в общините в България също попада в листата с планове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР