86-годишният Веско Соколов Анев реши да дари на Многопрофилната болница

...
86-годишният Веско Соколов Анев реши да дари на Многопрофилната болница
Коментари Харесай

Благороден жест! Известен майстор от Мездра дари цялата си пенсия на болницата

86-годишният Веско Соколов Анев реши да подари на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Мездра цялата си месечна пенсия в размер на 640 лв..
Това е освен доблестен жест, само че и образец по какъв начин един елементарен човек може да се лиши от персоналните си средства, с цел да помогне в това мъчно време на нашите медици.
Веско Соколов по-известен като Сокола е роден на 10 март 1934 година в Мездра. Едва четиринайсетгодишен се хваща да чиракува в работилницата на Христо Станков за корекция на колела. Бързо усвоява занаята и самичък става фамозен занаятчия в града и региона.
Като боец е изпратен в армейската школа в Пловдив за ремонт на бойни самолети. Служи в авиобазата в село Габро̀вница, през което време получава голям брой награди.
След уволнението си още веднъж работи в съдружничество с Христо Станков, до момента в който един ден основава лична работилница. При образуването на ТПК „ Динко Петров “ става занаятчия за ремонт на колела и мотоциклети. Участва и в построяването на циментовия цех в село Бели извор. По-късно няколко години е арматурист към Агрострой, където създава специфични калъпи за изтичане на машинни елементи.
Пенсионира се през 1993 година, а от 2009 година живее в Дома за остарели хора в Мездра.
На въпроса: Защо прави това подаяние?, Веско Сокола отговори, без да се замисля:
- При сегашната пандемия и неимоверния труд на медиците, щеше да ми е съзнателно да не го направя. Правя го в името на здравето и живота на хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР