839 813 лева се отпускат за изграждането на 7 детски

...
839 813 лева се отпускат за изграждането на 7 детски
Коментари Харесай

7 общини получават 840 хил. лева за изграждането на 7 детски градини и ремонт на гимназия |

839 813 лв. се отпускат за построяването на 7 детски градини и за ремонта на една държавна професионална гимназия.

Решението взе служебното държавно управление на днешното си съвещание. Парите са по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения (2020-2022).

Парите покриват към този момент осъществени действия по планове на 7 общини.

Белица получава 10 368 лв. за планиране на пристройка за детска градина в село Горно Краище. 172 772 лв. се отпускат на Бургас за градеж на филиал на детска градина в комплекс „ Братя Миладинови “. Със 170 484 лв. ще стартира първият стадий на строителство на детска градина в село Гълъбец, Поморие. Крумовград получава 23 520 лв. за планиране на детска градина в село Подрумче. За Червен бряг са утвърдени 14 400 лв. за реорганизация и ремонт на остаряла детска градина. На Асеновград се отпускат 7 200 лв. за извършен конкурс за планиране на нова детска градина. Чирпан получава 434 829 лв. за задатък за строителство на нова градина в село Свобода.

На ПГОХ „ Райна Княгиня “ в Стара Загора се дават 6 240 лв. за предоставена консултантска услуга преди надстрояване и продължение на постройката.

" С построяването на нови детски ясли, градини и учебни заведения и с разширението на издигнати здания ще се обезпечат места за развъждане, образование и образование на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Ще се основат предпоставки за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата на 4 години, както и за образуване на едносменен режим на образователния ден ", пишат от държавната пресслужба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР