„Ще се придържаме към коалиционното споразумение. Да видим дали АЕЦ

...
„Ще се придържаме към коалиционното споразумение. Да видим дали АЕЦ
Коментари Харесай

От партията на Кирил Петков чакат експертна оценка за АЕЦ „Белене“

„Ще се придържаме към съдружното съглашение. Да забележим дали АЕЦ „Белене“, дали нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“ би трябвало да бъдат построени. Ние съдружно считаме, че съглашението е такова. В тази посока преглеждаме възможностите“

Това сподели ръководителят на Комисията по енергетика и народен представител от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски пред публицисти в Народното събрание във връзка горещата тематика за АЕЦ „Белене“.

Рибарски съобщи, че предстои да бъде предоставена експертна оценка за АЕЦ „Белене“.

„Това, което заложихме в съдружното съглашение е да се прегледат всички възможности“, сподели още Рибарски.

Той уточни, че ръководството е устойчиво и има добра връзка с съдружните сътрудници. „Ние вършим съдружни експертни препоръки, на които ги преглеждаме тези тематики.

Това, което съдружното съглашение залага, е една експертна оценка на опциите, поради активите, които имаме закупени за АЕЦ „Белене“ и опциите, които дава площадката в АЕЦ „Козлодуй“, съобщи още Рибарски.

Радослав Рибарски отговори и на въпрос по отношение на поисканата му оставка от ГЕРБ и регистрира, че концепцията е в случай че има обезщетителен механизъм, да бъде по-дългосрочен.

„Решението там не би трябвало да е на база единствено обезщетения. Институции, които разчитат единствено на бюджетни средства, при едно повишение на цените, поемат целия риск от борсовата търговия и нямат никакви лостове за реакция, когато цените станат високи.

Вече обезщетения има, те сега се виждат от всички. Този месец обезщетенията не престават и са идентични за всички небитови консуматори без някакъв селективен подход“, съобщи още Рибарски.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР