„От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели,

...
„От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели,
Коментари Харесай

Слави Трифонов се оказа прав за Асен Василев: Много ми е ляв

„От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите. Тук служащият не може да изкара 710 лева, в Гърция умерено изкарват по 1000 евро“.

Тези думи на министъра на финансите и „супер“ вицепремиер Асен Василев станаха мотив за остри реакции на бизнеса. Казаното от него е и водеща тематика в обществените мрежи.

„От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите. Тук служащият не можел да изкара 710 лева, в Гърция умерено изкарват по 1000 евро“, е споделил Василев към работодателите, които са несъгласни с минималната работна заплата, % прослужено време, минимални осигурителни приходи. „Когато го споделяме ние, сме ретрогради. А то просто е по този начин!“, написа икономическия консултант на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

Повечето мнения обаче са в посока, че това изявление е неприемливо за финансов министър приключил „Харвард“.

Ето и част от мненията:

Стефан Тамбуев

Как е допустимо финансов министър с харвардска тапия да се изцепи, че за ниската продуктивност на труда и ниските заплати са виновни работодателите, а не пазарът и растежът на ползване, които в най-голяма степен се дефинират от паричната политика на държавното управление.



Соня Колтуклиева:

Асен Василев от ложата на “десни политики с леви ограничения и противоположното ” се скара с работодателите. Нещо извънредно за финансов министър – нормално те се сблъскват със синдикатите, поради настояванията за повече пари за обществени заплащания.

Слави Трифонов беше прав, обяснявайки за какво не е присъединил Асен Василев в проекто-кабинета на “Има подобен народ ”: доста ми е ляв.

“От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и да употребяват уменията на служащите. Тук служащият не можеш да изкара 710 лв., а в Гърция умерено изкарват по 1 000 евро. ”

Ето какъв шеф е бил самият Асен Василев: “Мортен Лунд пред БТВ: “Той е лъжец, само че е доста, доста интелигентен. Изключително интелигентен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, с цел да разработим софтуера, имахме сред 30 и 50 програмисти в България. Не измами единствено мен, а и свои другари. Аз бях малоумен и доверчив, и му повярвах. Той дружно с няколко програмисти взеха кода и отпътуваха за Китай и го продаде на китайското държавно управление, откакто аз открих тези клиенти. Софтуерът беше благосъстоятелност на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“. (Асен Василев пред Тристранната комисия)

Пътьом да отбележа, че Асен Василев отхвърля да е лъжец, дори съди за това изказване Тошко Йорданов, само че не отхвърля договорката с китайска компания. Тогава – по какъв начин по този начин министърът на финансите заявява съществуването единствено на някакви си 74 000 лв.?


Александър Иванов, народен представител от ГЕРБПритеснително успокоение по-повод обединяването на българските жители от страна на финансовия министър.„Не съм толкоз угрижен за инфлацията“, сподели Василев.
Емил Томов

Аз съм скандализиран, че човек в здравия си разум е кадърен да изрече нещо сходно, не знам за вас. Буквално това е най-скандалното изявление, което съм чувал от властта, от Орешарски до през днешния ден! „От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на работниците“.

Нека напомним, че всеки е свободен да се мъчи да прави бизнес на свободния пазар и да дава високи заплати, с което да притегли чиновниците на съперниците си, само че не е вярно по административен път да се отстраняват работни места, я с минимална заплата, я с държавна интервенция!

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР