„Обслужването на лобистки интереси по време на мъртъв сезон за

...
„Обслужването на лобистки интереси по време на мъртъв сезон за
Коментари Харесай

Доброволецът Аделина Банакиева: Украинците загубиха войната с България и се връщат към реалната война

„Обслужването на лобистки ползи по време на мъртъв сезон за туризма не е интервенция на страната в помощ на бежанци. Това е интервенция на страната в помощ на нашия бизнес. Няма неприятно, само че дано го назовем такова, каквото е, а не каквото се твърди, че е.“ Това мнение изрази пред БНР Аделина Банакиева, доброволец, притежател на специфичната премия „Златна ябълка“ на Националната мрежа за децата за грижата си за украинските деца и хора с увреждания.

Според Банакиева в един петзвезден хотел „няма къде да проснеш едни детски дрешки“ и тя не е чула някой украинец да има условия за настаняване в подобен хотел.

Банакиева дефинира като „гавра“ преместването на украинските бежанци от хотелите по Черноморието, без да им бъде обяснено къде тъкмо отиват.

„Товаренето на хората от хотелите и преместването им към Паничище беше просто загадка. Доброволците не знаехме. Ние не знаехме по кое време ще ги извозват и какво ще се случва там. (…) Едни анкетьори ходеха по хотелите, огромна част от тях не говореха съветски даже. И им дават написано на листче линкче към анкета, която не се отваря. Започва нервен опит на всички заедно да влязат в тази анкета, тя, като всяко нещо в България, не се отваря, тъй като не е планувано какъв брой индивида ще се опитат да влязат в нея. След което споделяме – те са капризни, те не желаят да тръгват“, споделя доброволката.

Тоталната административна беззащитност, която царува, докара до нападателно другарство, до обвинявания, счита Банакиева за реакцията на страната във връзка акцията по преместването на бежанците.

Ситуацията няма да се развие добре за украинците в България – те се връщат по родните си места, заключи Аделина Банакиева.

„Огромна част от тях се връщат от беззащитност към Украйна. Те изгубиха войната с България и си потеглят натам, към действителната война.“
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР