„Но ако ти си вразумявал беззаконника, а той не се

...
„Но ако ти си вразумявал беззаконника, а той не се
Коментари Харесай

Мрежата: След всичките лъжи и измами с власт, Рашков е пътник. Марионетката Киро ще го последва

„Но в случай че ти си вразумявал беззаконника, а той не се е отвърнал от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще почине в беззаконието си, а ти ще спасиш душата си.“ /Езекил 3:19/

Днес правосъдната система удари следващия пестник по противозаконните политически репресии против опозицията, водени от комунистическия следовател и по съвместителство милионер от държавни заплати Бойко Рашков. Особено унизително за Рашков и кукловодите му би трябвало да бъде това, че отводът да бъдат валидирани със задна дата незаконните им дейности идва не от „лошата“ прокуратура, а от съда, в чието име сякаш внасят противоречивите си оферти за законодателни промени в тъмни доби и без задоволително време за осъществяване на публични съвещания, в нарушаване на Закона за нормативните актове.

След всичките си неистини, измами и злоупотреби с власт, откогато е министър, Рашков е пасажер. А в случай че президентът, който го назначи, марионетката, изпълняваща ролята на министър-председател, и партиите от ръководещата коалиция, сякаш огромни поборници за правосъдна промяна и правова страна, не престават да се инатят и не го изпратят в политическото несъществуване, скоро ще го последват там. От тук нататък задача номер едно на ГЕРБ-СДС в Народното събрание би трябвало да бъде всекидневното искане на оставката му!

От Facebook профила на юриста Любомир Талев



Борислав Цеков

Е, това, което неведнъж акцентирах през последните дни – че подхванатите „неотложни“ следствени дейности и арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са противозаконни – получи и своето дефинитивно институционално удостоверение. Софийският градски съд остави без придвижване настояванията за утвърждение на протоколите от осъществените от „Национална полиция“ дейности. Според Съда: „В досъдебното произвеждане прокурорът е единственият орган по управлението на следствието, заради което констатацията му (б.м. на прокурора) за незаконност на съответни дейности, осъществени от проверяващия орган, е в границите на неговата подготвеност и не се нуждае от правосъдно одобрение“.

Припомням, че полицейската акция оня ден беше противозаконна, тъй като беше осъществена от незапознат орган – проверяващ служител на реда от Министерство на вътрешните работи, а не от следовател, и тъй като липсват учредения за претендираната от Министерство на вътрешните работи „неотложност“, която значи осъществяване на претърсвания и други следствени дейности без предварителна правосъдна глоба.

След произнасянето на Софийски градски съд стана ясно, че прокуратурата ще предприеме единствения вероятен процедурен ход, с цел да бъдат по някакъв метод валидирани най-малко частично противозаконните дейности на Министерство на вътрешните работи – следователи ще извършат наново тези следствени дейности, които е обективно допустимо да бъдат повторени. Това значи, че пред следовател ще бъдат разпитани още веднъж Кирил Петков, Борисов, Горанов и Арнаудова. Само тогава събраните посредством тези разпити доказателства, в случай че изобщо има такива, ще могат да бъдат употребени в наказателното произвеждане. Наред с това, защото осъществените претърсвания не могат да бъдат повторени (каквото е конфискувано, то към този момент е иззето), следовател ще разпита присъствалите на тях поемни лица, а на конфискуваните предмети и движимости (които съгласно обществено наличните източници са предизборни картички на Борисов, бележник с надпис „Борисов“ и други под.) – ще бъде осъществен оглед. Ще бъдат назначени и нужните експертизи и други процесуални дейности.

Eдва откакто всички тези дейности бъдат осъществени по легален метод, ще бъде преценено дали има доказателства за покачване на обвинявания.

Това гласи правният ред и върховенството на закона. Всичко останало са политически спекулации, институционален нихилизъм и искрено беззаконие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР