„Клас прослужено време е противоконституционен, смята Божидар Данев, изпълнителен председател

...
„Клас прослужено време е противоконституционен, смята Божидар Данев, изпълнителен председател
Коментари Харесай

Божидар Данев, БСК: Клас прослужено време е противоконституционен

„Клас прослужено време е противоконституционен ”, счита Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българската стопанска камара. „ В конституцията написа, че заплатата се дефинира според осъществената работа – няма възраст, няма опит ”, съобщи той по.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров отвърна, че това не е правилно. По думите му казусът, че младежите в България са дискриминирани на пазара на труда, е фиктивен. „ Има системи за в допълнение възнаграждение ”, добави още Димитров.

Според Димитров премахването на „ клас прослужено време ” ще докара до дестабилизация на работната мощ в България, тъй като работещите хора са на възраст от 40 нагоре.

Днес тристранният съвет ще се събере, с цел да разиска предлагането на четири от петте представителни работодателски организации за анулация на спомагателното трудово заплащане за добит трудов стаж и професионален опит.

От бизнеса са безапелационни, че това заплащане е анахронизъм без аналог в европейски мащаб. Предлага се то да се вкара еднократно в главните заплати, както това стана преди време за държавните чиновници. Според работодателите класът слага в неравностойно състояние служащи, които правят един и същи труд, тъй като имат друг по дълготрайност стаж.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР