„Искаме в резултат на усилията на Българското председателство на Съвета

...
„Искаме в резултат на усилията на Българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Министър Павлова: Искаме в резултат на Българското председателство да имаме единна, силна и дигитална Европа

„Искаме вследствие на напъните на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз да имаме единна Европа, мощна Европа, цифрова Европа“. Това съобщи през днешния ден министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз на конференцията „ Българските хрумвания за Европа: полемика сред Неправителствени организации бранша и държавното управление “, проведена от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз взаимно с Европейския съвет за външна политика – София и Неправителствени организации Форума, обединил 52 организации.

Министър Павлова съобщи, че по време на председателството ще работим в необятен набор от провокации, по тази причина Европа има потребност от сигурност, непоклатимост и взаимност. „ Можем да ги реализираме “, уточни министър Павлова.

„ Председателството на България би трябвало да бъде една обща идея, която не ни дели, а ни сплотява. Една идея като участието в Европейски Съюз, която преди 10 години ни сплоти “, сподели министър Павлова. Тя добави, че България си слага доста амбициона цел – да реализира съответни резултати и съответен триумф по време на председателството.

„ Най-важният резултат произлиза от мотото, което преди години сплоти България – „ Съединението прави силата “. Днес България го слага на европейския дневен ред и насочва обръщение – бъдещето на Европа би трябвало да бъде приключено, а това не може да стане без Западните Балкани “, сподели още министър Павлова.

„ Западните Балкани са нашето основно обръщение. Искаме да дадем европейска вероятност и явен проект на Западните Балкани, ограничения във връзка с сигурността и миграцията, пътна, въздушна, инфраструктурна и цифрова съгласуваност сред страните в района “, изброи министър Павлова.
 0-226  1-227  5-228  6-229  7-230  9-231  10-232
Форумът бе открит от президента на България Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), който е и член на Висшия политически съвещателен ръб, образуван от министър-председателя Бойко Борисов за поддръжка на Българското председателство.

„ Винаги съм имал позиция и надълбоко имам вяра, че България може да способства за единството и бъдещето на това неповторимо семейство – Европейският съюз, на което имаме чест да сме член “, съобщи Росен Плевнелиев. Той добави, че с цел да бъде сполучливо председателството, би трябвало да си повярваме, че можем да прибавим стойност. „ Но единствено тези, които издигнат летвата, те ще полетят “, сподели още Росен Плевнелиев. Той съобщи, че би трябвало да допринесем за общоевропейското бъдеще.

Еврокомисарят Мария Габриел насочи видеообръщение към участниците във форума за българските хрумвания за Европа. „ В своята работа като еврокомисар, а и преди, постоянно съм залагала на разговора. Диалогът дава мощ. Той е значим и тъй като събира на едно място това благосъстояние от отзиви, с цел да намерим най-верния път напред “, бяха думите на Мария Габриел към аудиторията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР