„Има такъв народ“ изтегля министрите си от кабинета на Кирил

...
„Има такъв народ“ изтегля министрите си от кабинета на Кирил
Коментари Харесай

Трифонов изтегля министрите на „Има такъв народ“ и напуска управляващата коалиция /видео/

„Има подобен народ“ изтегля министрите си от кабинета на Кирил Петков. Това разгласи във видеообръщение водачът на партията Станислав Трифонов.

„Нито министър-председателят, нито финансовият министър се оправят, нито тази коалиция работи както би трябвало. Даже, това е мъка. Напускането на министрите на Има Такъв Народ (на съвещанието на Министерски съвет – бел.ред.) през днешния ден е мотив, а аргументите, заради която тази коалиция не работи и заради, която ние нямаме място в нея, са две: Македония и фактът, че в страната няма пари“, сподели Трифонов.

„По отношение на Македония министър председателят води друга външна политика: друга от тази на Министерство на външните работи, Народното събрание и заявената на консултативния съвет при президента.

Министър-председателят си има различен външен министър – Весела Чернева. Той е заречен на разнообразни водачи от света и прави всичко допустимо това да се случи, безапелационен е Трифонов – По този метод Кирил Петков нарушава едностранно съдружното съглашение. Това се назовава национално предателство“, съобщи Трифинов.

Откакто Асен Василев е финансов министър в страната хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Това са нашите пари и никой няма право да опитва с тях и да ги харчи еднолично. Ако ще не да е приключил Харвард, а галактическия университет, съобщи водачът на Има Такъв Народ.

„Никой не знае защо се изхарчи най-голямата сума в историята на България – 9 милиарда лв. за 9 дни през декември 2021 година 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за „текущи нужди“. 1,2 милиарда от държавните сдружения се взеха, с цел да се купи зърно. Обаче зърно няма, а и 1,2 милиарда ги няма – къде са“, попита Слави Трифонов – „Как ви звучи желанието на Асен Василев да изтегли нов дълг от 10 милиарда лв. тази година? Кой ще ги заплаща – той или нашите деца?“

Депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта със обществените разноски и пенсията на хората, само че няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към съсипия, съобщи водачът на „Има подобен народ“.

„Доброволно излизам от ръководството. От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка. Това е“, разгласи Слави Трифонов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР