„Хората искат избори или оставки, когато видят готова алтернатива или

...
„Хората искат избори или оставки, когато видят готова алтернатива или
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Македония може да прелее чашата, българите ще преживеят унижение

„Хората желаят избори или оставки, когато видят подготвена опция или в действителност им е писнало. Те не престават да дават късмет на тази власт. Хората не виждат кой различен, какво друго може да стане. „Възраждане“ ли ще пристигна, още по-голяма коалиция ли ще пристигна, някакви по-еднолични форми ли ще се усладят на хората. И хората споделят даже за оставка към момента „не“, камо ли за предварителни избори.“ Този коментар направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „Галъп интернешънъл болкан“.

„Правителството има шанса да поостане и всички, които бързат с прогнозите за неговото рухване, изпреварват събитията“, счита Симеонов. „То е като във фолклора – има едни дни, когато споделят – детето, в случай че в този момент не почине, ще живее дълго.“

7+1 – това не е тото, толкоз партии биха имали депутати при предварителен избор в този момент
По думите му дребните сътрудници се пробват „общата ерозия да я пишат на сметката на огромния сътрудник – ПП“.

„Имаме един мобилизиран ГЕРБ – не че пораства, само че е много корав. Не пада, търпеливо чака реда си и не пришпорва процесите“, уточни Първан Симеонов, обрисувайки част от електоралната картина.

При „Възраждане“ може да има прочут прикрит избор. Ако управническата ерозия при Политическа партия продължи, „Възраждане“ може да спори за първите места, съобщи политологът.

„За момента спорят за третото място с Движение за права и свободи, само че при Движение за права и свободи също има бонус избор.“

По думите му новата партия на Стефан Янев демонстрира добър старт и внезапно ускоряване.

По тематиката със Северна Македония в предаването „Преди всички“ Първан Симеонов означи, че в случай че нещата стигнат до Народното събрание, това най-вероятно ще зависи от гласовете на ГЕРБ, само че предизвести:

„Ние в България имаме големия комплекс, че с всичко се съгласяваме. Сега това с Македония може в действителност да прелее чашата. Има моменти в историята, когато не е нужно да унижаваш една общественост. Българите ще преживеят оскърбление от това.

Понякога нещата не се вземат решение по джоба, вземат решение се на ценностно равнище. Погледнете данните за Украйна – българите не са на страната на това, което прави Путин. Да, има немалки дялове, които споделят – склонен съм с дейностите на Владимир Путин. Но доста по-осезаеми са дяловете на тези, които споделят – не съм склонен. Това не е инерция, не е русофилия. В България има обичайни проруски сантименти, само че дейностите на Путин в действителност шокираха даже доста от проруски настроените хора.

Този народ може да отсее едното от другото. И като се появи някой и му каже – всичко, което не е правата линия, е Путин, този народ споделя – гледай си работата. Видяхме го с имунизациите. От заран до вечер едни хора им споделяха – вие сте тъпи Ганьовци, не се ваксинирате, и българите им споделиха – гледайте си работата, не сме тъпи Ганьовци, не ви имаме вяра.“

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР