„Формулата за победа е да знаеш кой си, какво искаш

...
„Формулата за победа е да знаеш кой си, какво искаш
Коментари Харесай

Актьорът Калин Сърменов пред „отГОворните“ в Горна Оряховица: Формулата за победа е да знаеш кой си, какво искаш и накъде отиваш

„Формулата за победа е да знаеш кой си, какво искаш и накъде отиваш “. Така с едно изречение артистът Калин Сърменов заключи житейския опит, който описа пред „ отГОворните “ в Горна Оряховица.

Популярният артист беше вторият мотивационен преподавател пред младежите. Над час той приказва в препълнената зала на Художествена изложба „ Недялко Каранешев “ в железничарския град.

„ В този свят, в който живеем, всеки от нас има потребност от повече мотивация. Колкото повече минават годините, толкоз повече се обезверявам, само че когато видя хора като вас, събрали се дружно, с усмивки на лицата, си споделям, че човек не трябва да пада духом “, стартира срещата Сърменов. Той призна, че родът му има корен в с.Самоводене, където е бил един от прадядовците му. След това в резюме описа професионалния си път до днешния ден, когато е шеф на Сатиричния спектакъл в София.

„ Въпросът с мотивацията на младежите е извънредно значим. Аз съм сериозен съперник на уравниловката по какъв начин всички би трябвало да сме равни. Навремето и в нашия клас във ВИТИЗ професорът ни се опитваше да показа класа като цяло. Усилията бяха ориентирани всички да сме идентични. Това е доста неверно. От цялостен клас двама станахме актьори “, сподели артистът. Той акцентира, че за надарения човек обществото би трябвало да поставя старания – да го стимулира, да му се основат условия – „ Представете си по какъв начин на една морава плевели елементарно се развиват. Но в случай че искаш една роза да отгледаш, би трябвало да отидеш да прекопаеш, тъй като е деликатна. А в нашето общество си мислим, че геният от единствено себе си ще си стане. Не става! “, заключи Сърменов.

В хода на срещата той описа за правилата си като шеф на държавен спектакъл, за методите си на работа в частния си бизнес и по какъв начин построява връзки в фамилията си.

„ Младият човек мъчно може да формулира задачата си. Той би трябвало да се научи да бъде човек, да му е забавно, да е стимулиран да се построява като персона, да научи по какъв метод да се труди. Ние би трябвало да даваме опция на младежите сами себе си за управляват и построяват. И да им дадем опция това да се случва “, предложи Сърменов. „ Смятам, че ние като общество би трябвало да създадем среда, в която да има критерии и оценъчна система на труда на младежите. И когато трудът им е оценен на база на действителните им достижения, нещата ще се развиват. Днес всичко в нашата страна става с ходатайства. Системата е порочна, по тази причина мотивацията на младите е ниска “, сподели гостът. Но и акцентира, че триумфът не идва безплатно, а би трябвало човек да е квалифициран, заслужен и професионален, с цел да го „ хване “.

Младите хора в Горна Оряховица желаеха да научат повече и за новия филм „ Лили Рибката “, в който Калин Сърменов също има роля. Актьорът описа по какъв начин преди 7-8 години е гледал първия филм на режисьора Ясен Григоров на кинофестивал във Варна и още тогава е решил да помогне на младия създател. Най-новият български игрален филм за деца, основан след мъртвило в детското кино най-малко от 20-ина години насам, потегля по кината от 9 февруари.

Мотивационните срещи на „ отГОворните “ ще продължат и през идващите месеци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР