„Днес парламентарната група на “Има такъв народ официално ще номинира

...
„Днес парламентарната група на “Има такъв народ официално ще номинира
Коментари Харесай

Слави Трифонов хвали Каримански, а фенове на ДБ и протестъри го разкостиха във фейсбук

„Днес парламентарната група на “Има подобен народ ” публично ще номинира Любомир Каримански за шеф на Българската национална банка. Познавам задоволително добре господин Каримански. Мисля, че към този момент и вие го познавате“, разгласи водачът на „Има подобен народ“ Слави Трифонов във фейсбук.

Той дефинира Каримански като висококвалифициран банков и финансов експерт с над 20-годишен опит в развиването на финансовия и банковия бранш и сполучливо прибавен лидерски опит.

„И нещо доста значимо – всички, които познават Любомир Каримански, знаят, че той не може да бъде ръководен и никой не може да му подрежда. А това прави кандидатурата му още по-силна“, твърди Трифонов.

„Внушенията и лъжите няма да спрат мен и моите сътрудници да вършим това, което постоянно сме правили. А то е едно и също – вършим това, което ни повеляват моралът, законите, разпоредбите. В случая – те, а и съдружното съглашение, в случай че щете, ни разрешават, само че и ни задължават да излъчим една мощна и почтена кандидатура. И ние го вършим. Сега всичко е в ръцете на Народното събрание, тъй като сме парламентарна република и тъй като е негова работа“, разяснява Трифонов.

В същото време почитателите на Демократична България безусловно разкостиха Каримански, откакто стана ясно, че Има Такъв Народ държи на кандидатурата му.

„ Автобиография с толкоз пропуснати и неназовани местоработи не съм виждал от 2013 година, когато обявяваха един началник на ДАНС. За Каримански иде тирада, претендент за началник на Българска народна банка. Надявам се подобен и да си остане “, написа Николай Стайков, публицист от Антикорупционния фонд.

Публикацията му се споделя от редица фейсбук профили, някои от тях действителни, а други – явно тролски.

Под написаното Теодор Михайлов, който беше кандидат-депутат от Демократична България, разяснява с подигравка, че „ Ама по какъв начин по този начин, искаш да кажеш, че Движение за права и свободи бърка в избора на поддръжката ли? “.

Иво Дошев хвърля светлина към белите петна в биографията на Каримански: „ Ники, Каримански беше единият изпълнителен шеф на гнилата ябълка „ Инвестбанк “ на Петя Славова. Не видях да го написа обаче. Също работеше и в „ Петрол “ за Митко Събев и Денис Ершов, а и помня имаше нещо общо и с „ Транс Телеком “.

„ Е, това се премълчава! Още когато го спрягаха първия път за Българска народна банка, паметливи описаха великият му стаж при Петя Славова!!Няма лабаво! И плашат обединението!! Ясно кой желае мундьо със служебно държавно управление и нови избори! “, декларира Таня Атанасова.

Благовеста Кенарова излиза с необятен коментар против Каримански:

„ Предстои избор на Управител на Българска народна банка, един от най-ключовите постове в страната. Многократно съм споделяла във Facebook професионалното си мнение за „ банкера “ Любомир Каримански, чиято кандидатура беше издигната с възторг във Facebook от водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Интересно, по какъв начин тъкмо Каримански покрива въпреки и много мъглявото условие за шеф, съгласно Закона за Българска народна банка (чл.11, (3) ): „ За членове на управителния съвет се избират и назначават лица с високи нравствени качества, които са изтъкнати експерти в областта на стопанската система, финансите и банковото дело “. По отношение на нравствените качества на Любомир Каримански, мога да осъждам единствено от обществено наличната информация и от някои негови обществени изяви. И никога те не са в негова изгода.

А във връзка с „ банкерския “ му опит, без значение, че е показан от Има Такъв Народ съвсем като съвършения „ банкер “, имам съществени възражения. Лично мен този човек в никакъв случай не е преставал да ме изненадва с „ банкерския “ си речник и просвета. И какво като ще има рекомендация от шефа на Европейския банков орган – ще ми е забавно с какво тъкмо е съдействал Каримански в този орган и по какви критерии го дефинират като „ първокачествен банкер “, съгласно Facebook статуса на Слави Трифонов.

Искрено се надявам, че съдружните сътрудници от обединението на „ Промяната “ няма да позволен новия шеф на Българска народна банка да се споделя Любомир Каримански “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР