82% от родителите са за присъствено начало на новата учебна

...
82% от родителите са за присъствено начало на новата учебна
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Родителите искат децата в класните стаи

82% от родителите са " за " присъствено начало на новата образователна година, като единствено 16% са " за " отдалечено образование, а останалите 2% са " за " хибридна форма на образование. Това сочат данните от социологическо изследване, поръчано от Министерството на образованието, оповестени от министър Красимир Вълчев. По думите му повечето възрастни отчитат, че децата им са натрупали психическо напрежение и дефицити – особено във връзка с социализацията, до момента в който са се обучавали онлайн. Родителите си давали сметка, че децата им имат потребност от директен контакт с учителите.

Според него огромен проблем за отдалеченото образование е фактът, че доста родители не са проявявали нужната отговорност към образованието на децата си. " Това, което постигнахме с механизма за взаимна работа на институциите по връщането на отпаднали от системата възпитаници в класните стаи, до известна степен бе заличено ", уточни Вълчев. И акцентира като проблем и това, че когато част от родителите са необразовани, те няма по какъв начин да оказват помощ на децата си, даже и да желаят. 

Целта на просветното министерство е с началото на новата образователна година да се подкрепи превръщането на учебните заведения в по-малко рискова среда за възпитаници и учители. Трябвало да се мисли за закупуване на пречистватели на въздуха, само че е ясно, че нито учебните заведения, нито множеството общини могат да си разрешат тези спомагателни разноски. Имало заделени 176 милиона от Европейския съюз, които могат да бъдат употребявани за закупуването на такава техника.

Много евентуално било в по-студените месеци епидемиологичната обстановка да се утежни и поради грипните вируси, само че институциите били в готовност за " превключване " на системата – от присъствено към различен вид образование.
Красимир Вълчев: Започваме присъствено, в подготвеност за смяна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР