81-годишният Благой Цветилов, който преди малко повече от година застреля

...
81-годишният Благой Цветилов, който преди малко повече от година застреля
Коментари Харесай

Дядо Благой, застрелял арендатор в Първомай: Съдете ме, мен вече не ми остава живот

81-годишният Благой Цветилов, който доскоро повече от година простреля арендатор в Първомай, изиска делото против него да се гледа по съкратената процедура. Той призна всички обстоятелства и условия, по този начин както са разказани в обвинителния акт.
Прочетете още
„ Господин арбитър, съдете ме. Мен към този момент не ми остава живот, той е приключил към този момент. Аз съм на 81 години и това е горната граница на човешкия живот. Виновен съм и това е. Съжалявам единствено, че в него имаше живот още ”, сподели дядо Благой пред правосъдния състав в Окръжен съд – Пловдив.

Срещу 81-годишния мъж има повдигнати 2 обвинявания – за ликвидиране и за нелегално владеене на 112 броя муниции. Спорът сред двамата мъже се разиграл на 21 ноември 2022 година в Първомай, в квартал „ Любеново “. Цветилов прострелял с ловна пушка „ ИЖ “ своя съгражданин - 54-годишния Димитър Иванов.

Обвиняемият и потърпевшият били далечни родственици и обработвали наследствени аграрни земи в квартал „ Любеново ”. По този мотив сред тях имало разногласия. Причината за абсурда във съдбовния ден била, че убитият изкупил от родствениците им наследствени земи, които почнал да обработва. Те били общо към 6,8 дка. В тези площи имало и към 2 дка земя на Цветилов, за която той получавал лихва от убития. На 81-годишният мъж му било препоръчано да продаде този собствен дял, само че той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя като възрастният мъж желал по-висока сума.

На 21 октомври 2022 година Благой Цветилов тръгнал с микробуса към землището на квартал „ Любеново “, където се намирали земеделските земи. Там срещнал Митко Иванов, който управлявал трактора си. Двамата слезли от транспортните средства и почнали още веднъж спорят. Цветилов държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка, извадил оръжието и споделил: „ Или се разбираме, или ще те гръмна “.

Димитър Иванов вдигнал ръка да се защищити, като в този миг обвиненият го прострелял с ловната пушка. Пострадалият съумял да измине няколко метра и паднал до трактора. Към него се доближил Цветилов и още един път стрелял по него. Иванов умрял от раните си. След като направил действието, възрастният мъж се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил облеклата и тръгнал към районно управление (на МВР) на МВР-Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което направил убийството, и разказал за случилото се. При осъществено претършуване в дома му са били открити и противозаконни муниции. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него. Патроните самичък преработвал като употребил остарели такива.

Пред магистратите Цветилов описа, че не е желал да убива Иванов. Първият изстрел е станал несъзнателно, откакто по-младият мъж хванал пушката и я насочил нагоре, Цветилов се дръпнал обратно и неумишлено натиснал спусъка. Вторият изстрел обаче е бил напълно умишлен:  „ Като падна до трактора и на мен ми падна пердето и гръмнах повторно. Тогава съм го блъснал в главата ”, описа още възрастният мъж пред съда.

В правосъдната зала участваха околните на убития Митко Иванов. Двете му дъщери и брачната половинка му се  конституираха като частни обвинители и цивилен ищци в процеса като предявиха иск от по 200 000 лв. за породените им неимуществени вреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР