80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на

...
80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на
Коментари Харесай

Павловa: 80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на данните си, трябва да им дадем увереност

80% от европейските консуматори не са сигурни в отбраната на данните си и би трябвало да създадем нужното да им дадем убеденост. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павловa по време на конференция във връзка влизането в действие на Общия правилник за отбрана на персоналните данни - General Data Protection Regulation (GDPR).

Така с изключение на на потребителите, ще са даде и успокоение на бизнеса, а започващите компании ще могат да оперират умерено в една добра регулаторна среда на единния пазар, акцентира тя.

Министър Павлова регистрира, че е значима ролята и на институциите и администрацията. Тя дефинира полемиката за регламента за персоналните данни като "навременна и фокусирана ". „ Защитата на данните като правилник е тясно обвързван с един от най-тежките законодателни пакети. Това е регламента за отбрана на електронните данни. Това е един правилник, по който дебатите вървят много време “, сподели министър Павлова.

Според нея конгреси като днешния способстват да се дадат оферти за връзката сред двата регламента. „ Защо е значимо освен връзката сред двата регламента, само че и като цяло отбраната на данните. Казваме, че в Европа няма задоволително стартъп компании и новаторски – има. Факт е, че сега, в който те се разраснат, се реалокират в Съединени американски щати. Един от най-известните образци е Skype. Защо не можем да ги задържаим? От една страна неналичието на регулаторна рамка, която да им разреши да се развиват свободно и от друга това е доверието, или недоверието на потребителите дали техните персонални данни са добре предпазени “, разяснява министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР