80 литра дъжд на квадратен метър се е излял за

...
80 литра дъжд на квадратен метър се е излял за
Коментари Харесай

След наводненията в Карлово: Над метър вода и тиня има по улиците и в дворовете на хората


80 литра дъжд на квадратен метър се е излял за час и половина над Карлово, оповестиха от регионалната администрация в Пловдив. Стотици чиновници на общината, огнеборци и доброволци работят на терен. На помощ пристигнаха и екипи на Столичната община.

Над метър вода и кал има по улиците, и в къщите в Карлово. Хората не престават да се борят и в този миг с наводненията, изнасят калта и наносите, които са в дворните им места.

Зимнината на хората е напълно унищожена. Два екипа от община Карлово към този момент разказват вредите.

“Видимо вредите са съществени, направихме оглед с комисията, звено “Инспекторат ” и обществената работа в Карлово, за оглед на нанесените провали. Обходени са улиците “Бяла река ” и “Пролет ” ”, сподели Христина Йонева, Комисия за разказване на вредите, община Карлово.

Тя акцентира, че от “Социални действия ” ще оставят формуляр, който да може да се попълни от пострадалите от наводнението.

“След попълването на формулярите, те се подават в “Социални действия ”. Размерът на компенсацията е в границите на една минимална работна заплата. Ще бъдат подпомагани и хора с другото увреждане на движимости и имущество, в резултат на поройния дъжд. Ще се направи оглед на хората, които се нуждаят най-спешно от тази помощ ”, добави Йонева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР