80-годишният бивш президент на Полша и Нобелов лауреат за мир

...
80-годишният бивш президент на Полша и Нобелов лауреат за мир
Коментари Харесай

Приеха Лех Валенса в болница с тежка форма на Ковид

80-годишният някогашен президент на Полша и Нобелов лауреат за мир Лех Валенса е бил признат през днешния ден в болница с тежка форма на КОВИД-19, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на негов помощник, оповестява Българска телеграфна агенция.

Публикация в персоналния профил на Валенса в обществената мрежа " Facebook " е съпроводена от негова фотография на болнично легло с кислородна маска, а текстът изпод гласи: " Хванах ковид. "

Асистентът на историческия водач на профсъюза " Солидарност ", Марек Качмар, съобщи пред полски медии, че някогашният президент е тежко болен, само че е под положителни грижи в болница в северния пристанищен град Гданск, където живее.

Това е втората борба на Валенса с КОВИД-19, отбелязва АП.

От 1980 година Валенса е отпред на полското продемократично придвижване " Солидарност ", което девет години по-късно реализира мирното събаряне на комунистическата власт в Полша и въодушеви други страни да отхвърлят превъзходството на Москва. През 1983 година той бе почетен с Нобеловата премия за мир. Лех Валенса бе първият президент на демократична Полша, определен от народа - пост, който заемаше от 1990 до 1995 година, напомня АП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР