80 години високосен живот, посветен на изящното слово, ще отпразнува

...
80 години високосен живот, посветен на изящното слово, ще отпразнува
Коментари Харесай

Георги Константинов отбелязва 80 г. в Столичната библиотека с премиера на две нови книги

80 години високосен живот, отдаден на изящното слово, ще отпразнува поетът и огромен другар на Столичната библиотека Георги Константинов. През последното десетилетие той постоянно е предпочитал библиотеката на София за представянията на новите си книги и този път също акцент на честването ще бъде премиерата на новата стихосбирка „ Живея високосно ”, събрала към 100 стихотворения, писани през последните 2-3 години. Читателят ще се срещне с вълнуващи произведения, написани умно и картинно, с присъщото за създателя комбиниране от откровена емоционалност, възприятие за комизъм и несравним нюх за актуалност.

 

Юбилейната вечер на доайена на актуалната българска поезия ще се състои на 14 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в зала „ Надежда “ на Столична библиотека.

 

По време на поетическата премиера ще бъде презентирана и новата му радостна и пъстроцветна книга за най-малките „ Котка пешеходка ”. Поетът ще бъде показан от литературния критик Владимир Игнатов.

 

Георги Константинов е създател на 80 книги и един от най – превежда-ните модерни български поети. Носител е на всички национални лите-ратурни награди за лирика. Стиховете на Георги Константинов са едни от най-харесваните от създателите на песни, по негови произведения са написани повече от 200 известни и обичани песни. Затова в премиерата ще вземат присъединяване известни артисти и музиканти, въодушевени от словото му - рок легендата Кирил Маричков, пеещият актьор Симеон Владов, бардът Румен Спасов, доктор Христо Деянов и други

 
Споделете завладяващата лирика на Георги Константинов в авторско осъществяване и обичани песни по негови стихове на юбилейния му рецитал в Столична библиотека!
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР