8 продукта стимулират апоптозата (клетъчната смърт) на раковите клетки, предотвратяват

...
8 продукта стимулират апоптозата (клетъчната смърт) на раковите клетки, предотвратяват
Коментари Харесай

8 вещества блокират развитието на ракови метастази

8 продукта подтикват апоптозата (клетъчната смърт) на раковите кафези, предотвратяват ангиогенезата (образуване на нови кръвоносни съдове, в тази ситуация в тумора), потискат образуването на ракови тумори и разпространяването на метастазите в други елементи на тялото, твърди доктор Давид Жокерс, лекар по натурална медицина, създател на актуалната публикация.

Храненето играе значима роля както в профилактиката на рака, по този начин и по повод повишаването на туморите и образуването на метастази. Проведени проучвания в Съединени американски щати посочили, че 75-85% от случаите на диагностициран рак са провокирани от вреден метод на живот. Което значи, че биха могли да бъдат предотвратени, в случай че човек промени питателните си привички. Изследователите считат, че 30% от смъртните случаи, провокирани от рак, през днешния ден биха могли да бъдат предотвратени единствено благодарение на вярното хранене.

№ 1. Урсолова киселина. Това е растително масло и фитонутриент. Съдържа се в някои билки като босилека, ригана, а също по този начин в ябълковата обелка и черната боровинка. Една от основните характерности на раковите кафези е тяхната дарба да нарушават механизма на апоптоза на клетките. Тази програмирана гибел на клетките може да се преглежда като самоубийство за попречване на вътреклетъчни нарушавания. Затова нарушаването на апоптозата води до активизиране на метастазирането и напредък на тумора. Употребата на урсолова киселина влиза в лечебния курс на рака на задстомашната жлеза, на маточната шийка, на белите дробове, на дебелото черво, на кожата и на гърдата.

№ 2. Витамин D. Много значим за направата на противоракова белтъчина, така наречен GC фактор за активиране на макрофагите (ФАМ). Същият този GC ФАМ потиска раковите метастази и даже спомага да се обърне този развой в противоположна посока. Ежедневното приемане на здравословна доза витамин D поддържа синтеза на GC ФАМ и надлежно приключва прораковите рецептори и ензими, провокиращи метастазите. Само по себе си ФАМ (фактор за активизиране на макрофагите-белтъчина, свързваща витамин D) е още една белтъчина, обвързвана с намаление на раковата интензивност. Тя подтиква директно отговора на имунната система, потиска растежа на кръвоносните съдове в раковия израстък (ангиогенезата). Именно тези нови кръвоносни съдове в раковия израстък предизвикат миграцията на раковите кафези и растежа на тумора. Витамин D дейно потиска растежа и развиването на тумора и метастазите при рак на простатата, на гърдата, на дебелото и правото черво, както и при меланома. Увеличавайте равнището на витамин D в организма си, като стоите повече време на слънце, без да употребявате защитни средства. Включете в менюто си артикули, богати на този витамин – сьомга, домашни яйца, гъби, ферментирали млечни артикули или пълномаслено мляко от домашни крави.

№ 3. Куркумин. Влиза в състава на куркумата, придавайки й жълт цвят. Това е мощен антиоксидант, който може да предотвратява и да лекува болесттите, свързани с хронични възпаления, в това число и рак. Куркуминът обичайно се употребява като лекарствено средство в китайската и индийската национална медицина за лекуване на разнообразни болести. Той влиза в състава на доста медицински препарати като лечебно средство за поддържане на имунната система, защото куркуминът контролира апоптозата и потиска растежа на раковите кафези. Изследвания демонстрират, че той работи като мощен антиоксидант. Също по този начин блокира направата на ФНО (фактор на некроза на туморите), който ускорява провъзпалителните сигнали и подтиква растежа на тумора. Клинични проучвания демонстрират, че куркуминът потиска полиферацията на раковите кафези и метастазите при рак на гърдата, на белите дробове, на матката, яйчниците, бъбреците, пикочния мехур, мозъка, черния дроб, задстомашната жлеза, кръвта, сигмовидното и правото черво, неходжкинов лимфом.

№ 4. Епигалокатехин-3-галат. Противораковото деяние на това вещество се учи към този момент повече от три десетилетия. То е известно полифенолно съединяване, което във висока централизация участва в зеления чай. Това е едно от най-лечебните субстанции, което се употребява още в античната китайска медицина. Смята се, че неговата приложимост потиска растежа на тумори в разнообразни органи като простата, пикочния мехур, черния дроб, червата, задстомашната жлеза, белите дробове и устната празнина. Независимо че биологичните механизми, благодарение на които този нутриент потиска раковите кафези, още не са известни, неотдавна бе намерено, че това вещество свързва рецептора на белтъчината 67LR, виновна за раковата интензивност. Присъединявайки се към канцерогенната белтъчина, Епигалокатехин-3-галат потиска метастазите и предотвратява ангиогенезата, която е причина за миграция на раковите кафези. Също по този начин подтиква апоптозата, подкрепяйки разрушаването на раковите кафези. Високото наличие на този нутриент в зеления чай спомага за поддържане на здравето като цяло. Изследвания демонстрират, че ежедневната приложимост на зелен чай усъвършенства чревната микрофлора, което на собствен ред е доста значимо за оптимизация на работата на имунната система.

№ 5. Сулфорафан. Това е едно от най-хубавите хемопротективни субстанции, които предотвратяват образуването на свободни радикали и напредък на тумора. То понижава възпалението и пази от напредък на туморите, поддържайки естествената детоксификация, ориентирана към заличаване на токсините и усилване на имунната реакция. Сулфорафанът потиска активизацията на раковите кафези. Той удържа метастазите при рак на далака, на дебелото черво, на простатата, на стомаха и на гърдата. Броколи – това е един от най-ефективните артикули, които потискат разпространяването на рака в тялото на болния. Затова те би трябвало да включат в своето меню зеле, брюкселско зеле, броколи, цветно зеле и другите кръстоцветни зеленчуци. Тези артикули имат високо наличие на хемопротектори – глутатион, аминокиселини, хлорофил, разнообразни витамини и хранителни субстанции.

№ 6. Кверцетин. Суперантиоксидант, който подтиква естествената детоксикация на организма и показва естествените антиракови свойства. Високото наличие на кверцетин в храната на болните потиска разрастването на раковите кафези, понижава уврежданията, провокирани от окисляването, и задържа интензивността на мутиращия ген Р53, обвързван с растежа на тумора. Този флавоноид демонстрира многообещаващи резултати при лекуване на рак на гърдата, на кръвта, на белите дробове, на червата, при невробластом. Кверцетин се съдържа в огромни количества в лука, каперсите, къпината, малината, черния и зеления чай, както и в билките култивиран чай и магданоз.

№ 7. Апигенин. Този флавоноид показва хемопревантивните си свойства, потискайки разрастването на раковите кафези в новите тъкани и растежа на тумора. Апигенинът намалява интензивността на свободните радикали и оказва помощ за изхвърляне на токсините от организма. Използва се за поддържане здравето на стомаха, бъбреците, черния дроб и кръвта. Апигенинът пречи на миграцията на раковите кафези, като по този метод предотвратява метастазирането. Изследователи откриват, че локалното лекуване, включващо екстракти от апигенин, е дейно в угнетяване растежа на кожния рак вследствие на ултравиолетово облъчване. Много плодове и зеленчуци съдържат апигенин – грейпфрут, портокали, лук. Има го в лайковия чай. Но един от най-хубавите източници на апигенин, който можете доста елементарно да си добавяте, това е магданозът. Добавяйте го като фалшификация в салати и в обичаните си ястия.

№ 8. Лутеолин. Един от антитуморните флавоноиди, влизащ в растителната диета. Лутеолин се съдържа в зеления пипер, в лайковия чай и целината. Доказано е, че неговите антиоксидантни свойства пазят тъканите на белия дроб, на черния дроб и сърцето от възпаления, а също по този начин се борят с дегенеративното въздействие на раковата интензивност. Независимо от многочислените проучвания за хемозащитните свойства на лутеолина към момента не са известни всичките му потребни свойства. Учените са уверени, че тези цитрусови флавоноиди – лутеолин и апигенин, без значение от ниската си централизация в продуктите, оказват по-значителен профилактичен антираков резултат от нормалните артикули, написа zdrave.to. Лутеолинът пречи на активацията на раковите кафези, потискайки прораковите ензими, блокирайки насъбраните канцерогени в новите тъкани и помагайки в унищожаването на токсичните сътрудници. Следователно лутеолинът е ефикасен антиоксидант, оказващ на организма антипролиферативно и антиметастатично деяние.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР