8 жени, които не спират да ни вълнуват с постиженията

...
8 жени, които не спират да ни вълнуват с постиженията
Коментари Харесай

8 супержени разказват истории за успеха и съвършенството

8 дами, които не стопират да ни вълнуват с достиженията и гения си получиха наградите She’s The ONE на най-големия български интернет портал Dir.bg. Те бяха връчени на изтънчен коктейл в изложба VIVACOM Art Hall Oborishte 5.

Дамите са тясно свързани в едно: герои са на съвремието ни, чийто персонален образец заслужава още една естрада, от която да заблести. Те покоряват театрални и други подиуми, побеждават съперници в пердах безусловно и метафорично, лекуват души, вълнуват мозъци и сетива с изкуство и думи, борят се за дела, някои от тях имат и суперсилите на майки и са в помощ даже на лекарите. 

Специалното събитие събра на една сцена актрисата Maрия Каварджикова, писателката с най-четените романи в последните години Мария Лалева, един от най-разпознаваемите издатели Жаклин Вагенщайн, психотерапевтът Мадлен Алгафари, олимпийският първенец по карате измежду дамите Ивет Горанова, създателят на първата стрийминг платформа за образно и театрално изкуство у нас 7Arts.bg Адрияна Петкова, емблемата на битката против домашното принуждение Цветелина Цекова и гуруто на майките и лекарски помощник Ася Демирева. Специалната изненада за дамите на церемонията беше музиката на Владимир Ампов – Графа, който поздрави тях и гостите на събитието, което се организира в последните дни на женския месец.   

Посветената на достиженията и пътя към триумфа онлайн поредицата на Dir.bg през този месец  включва специфични фотосесии и откровени изявленията на осемте дами. Четвъртото издание на She s The ONE ги провокира с мотото (НЕ) Съвършените, за  да приказват намерено за своите типично женски мощ и недостатъци, за живота, триумфа, задачата, несъвършенството, огромните тествания, след които излизаме още по-силни.

През 2019 година осведомителният портал Dir.bg започва традицията да дава сцена на водачи на мнение от разнообразни сфери, които са образец за триумф, справяне с живота и дейна активност в обществото. Събитията She’s The ONE през март 2019 и He’s The MAN през ноември същата година сложиха началото откровените диалози с най-успешните хора в България, които споделят персоналните си истории и научените житейски уроци по своя път към триумфа.

Ето единствено част от откровенията на 8-те дами в тазгодишното издание на She’s The ONE :

„ В този виртуален свят ти споделят, че би трябвало да си 1,80 см висок, да тежиш 46 кг, коремът да ти е хлътнал...Ако си жена, да носиш 34-36 размер…Това продължава общо взето, до момента в който работи оня безвъзвратен инстинкт за възпроизвеждане. Докато надвива физическото и комерса. Когато се отдръпнеш от социума, външният тип няма кой знае какво значение “.

Мария Лалева

„ Всеки човек би трябвало да има една цел! Не можеш да живееш без някаква цел, няма значение дали е дребна или огромна. Важното е нещо да те води напред, да го следваш и заран, когато станеш, да знаеш за какво си се събудил, какво искаш да постигнеш в този ден или в идната година. Целта е най-важното! “

Ивет Горанова

„ Все още има доста хора, които се нуждаят от разтърсване, с цел да прогледнат. Така както земетресенията разместват пластовете, по този начин и трусовете в душите ни доста се надявам да пренаредят тъкмо тия пластове и да придадем някакъв смисъл на ужасяващите неща, през които минаваме “ .

Мадлен Алгафари

„ Ако това кара хората да се усещат отворени към мен и има спомага за това да споделят с мен и да им бъда опора – одобрявам го. Защото аз жертва съм била. Моята задача е да оказа помощ на всички тези дами, които сега са жертви, да станат някогашни жертви. “

Цветелина Цекова

„ Истината е основа на живота. Там, където няма истина, няма непоклатимост. Рано или късно битието ти потегля по неверния път и неправилния метод. Научих се да не драматизирам живота, а да го обичам. Но без истина човек не може да гради вселените към себе си. “

Адрияна Петкова

„ Животът може да се случи на всеки. Здравето не ни е по ЕГН, изтъквам другарка публицист. Разводът може да се случи на всеки. Шамарите може ударят всеки. Да имаш дете с проблеми може да се случи на всеки. Да загубиш родители може да се случи на всеки. И когато ние го крием, по остаряла българска традиция, и го затваряме в себе си, все едно го слагаме в ковчега „ Това не се случва “.

Ася Демирева

„ Щастието е мимолетно положение на духа, което разрешава на индивида да се абстрахира от своята изконна неизбежност. За мен то е повече философско разбиране, обвързано с неща отвън нас, които ни надвишават и постоянно не разбираме – упованието, любовта, изкуството, природата, Вселената. А удовлетворението е нещо, което постигаш с труд ".

Жаклин Вагенщайн

„ Тъгата е прелестно възприятие. Тя ни прави хора. Страхове, несъмнено, нахлуват всевъзможни. Когато на 300 км. от нас има война, всички дребни страхове от „ мирното “ всекидневие избледняват. “

Мария Каварджикова

Интервютата може да намерите на страницата на Dir.bg и #URBN!

She’s The ONE

В събитията, отдадени на най-забележителните дами през 2019 и 2020 година имахме честа да приветстваме огромните и незабравими актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова. Редом с техните истории чухме и тези на сценариста Ваня Николова, актрисата Биляна Петринска, психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова, притежателя на Ivet Fashion Ивет Григорова, повелителката на керамиката Екатерина Лашова, човека-кауза Аделина Банакиева, създателя на фондация „ Диви животни “ Любомила Кривошиева, дрифт водача Ива Русинова, слънечовото лице на предиобедния ефир Десислава Стоянова, неонатолога доктор Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, писателката Здравка Евтимова, основателя на списание EVA - Биляна Савова и ръководителя на Българския фонд за дамите Надежда Дерменджиева.

През 2021 година онлайн изданието на She s The ONE  ни срещна с безспорната „ Тя “ Стефания Колева, Бялата лястовица Мария Силвестър, Спасяващата животи преди да са се родили доктор Марина Михова, Жената-Шива Жасин Маджид, Голямата Таня Богомилова и Мастър Шеф Мария Жекова.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР