8 г. затвор грозят сина на Софи Маринова - Лоренцо,

...
8 г. затвор грозят сина на Софи Маринова - Лоренцо,
Коментари Харесай

МВР - Бургас потвърди: Издирваме сина на Софи Маринова за трафик на хора

8 година затвор грозят сина на Софи Маринова - Лоренцо, в случай че проверяващите потвърдят, че е в основата на скица за трафик на мигранти, както твърди задържаният за сходна активност Иван. Заловеният каналджия изпортва известния наследник на София Маринова пред ченгетата, а униформените не могат да открият младия артист към този момент 3 дни.

Министерство на вътрешните работи търси сина на Софи Маринова - Лоренцо, с цел да го разпита по отношение на разрушена каналджийска скица за трафик на мигранти край Бургас. Информацията потвърдиха за " България Днес " от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

" Издирваме сина на Софи Маринова по отношение на трафик на хора " - сподели представителят на Министерство на вътрешните работи Бургас Цветелина Рандева.

Към момента Лоренцо е пуснат за локално търсене в Етрополе, защото там е непрекъснатият му адрес. Малкият артист не е открит и следва Столична дирекция на вътрешните работи да се включи в издирването, тъй като проверяващите считат, че най-вероятно Лоренце се крие в София. Ако бъде хванат или се съобщи, синът на Софка ще бъде разпитан в столицата или ще бъде докаран до Бургас. Там Лоренцо ще даде пояснения, с цел да се разбере дали историята, тиражирана от Иван, е същинска, разбра още " България Днес " от чиновници на Министерство на вътрешните работи - Бургас.

Лоренцо се търси поради изказванията на 21-годишния каналджия Иван, който бе арестуван в петък да прекарва група бежанци край Русокастро.

Пред проверяващите Иван твърди, че синът на Софи Маринова го е взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то си и го закарал до входа на село Дебел т. Според историята на каналджията Лоренцо го оставя в Дебелт, дава му ключовете за джип " Сузуки Витара ", който е с цялостен контейнер и GPS точка, от която Иван да вземе групата от 9 незаконни мигранти от Сирия. Лоренцо му дава и инструкции за противоположното връщане до София. Бежанците трябвало да бъдат закарани до столицата, а от там други каналджии щели да ги изведат към Германия. Това твърди хванатият трафикант.

Иван качва незаконните бежанци, само че Лоренце не помни да го предизвести, че към този момент има нов пункт за инспекция край Русокастро. Именно там шансът на Иван му изневерява и той е хванат от граничари, които му щракват белезниците.

21-годишният общ служащ в строителството от София афишира пред проверяващите, че ще опише всичко, тъй като е сърдит, бил измамен и са му спестени значими елементи.

Ченгетата незабавно се активизират и потеглят по петите на известното синче, само че от Лоренцо няма и диря. Униформените отиват на непрекъснатия му адрес, само че него го няма. Софи Маринова и мъжът й Гринго не дават пояснения на ченгетата къде е 20-годишният юноша. При опит да бъде потърсен от ченгетата по телефона органите на реда схващат, че е изключен. " България Днес " се свърза със Софи Маринова, само че фолкпевицата отхвърли да разяснява дали синът й е забъркан в сходна скица.

Междувременно е изискана разпечатка, с цел да се откри дали и какъв брой пъти Лоренцо е приказвал с Иван. Извършват се и различен вид процесуално-следствени дейности, които към този момент проверяващите желаят да запазят в загадка. Целта е да се обясни дали са истина изказванията на арестанта трафикант, или той желае да натопи сина на Софи Маринова.

Има данни, че арестуваният каналджия Иван С. е минавал и различен път по въпросния маршрут. Най-вероятно е оглеждал региона, само че уви, е пропуснал Граничен контролно-пропусквателен пункт Русокастро. Дори бил спиран за инспекция на същото място и му наложили административно наказване за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Какво тъкмо е било нарушаването, не излиза наяве за момента.

" Към този миг нямаме удостоверение на показанията на арестувания, може да е защитна версия. Министерство на вътрешните работи търси въпросния Лоренцо, защото не е бил открит на непрекъснатия си адрес, с цел да даде показания ", сподели за " 24 часа " районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

" Всеки ден в Бургаско се задържат най-малко по 3-4 групи незаконни мигранти, натискът е голям. Арестът в Бургас е претъпкан - все още има към 50 арестувани лица, свързани с незаконно прекосяване на мигранти ", разяснява прокурор Маркова. Повечето арестувани каналджии били чужденци, като с изключение на сирийци, сърби и украинци имало даже французи и грузинци.

Заловеният Иван е с постановена мярка за неотклонение " задържане под стража ", прецизират от прокуратурата.

Акцията по задържането на Лоренцо продължава, а от него няма и диря към този момент 3 дни. Синът на Софка не бе арестуван до затварянето на публицистичния брой на вестника. Разпитват се очевидци, преглеждат се пътни камери с вярата да засекат Лоренцо и това да насочи проверяващите къде може да се е укрил. Проверяват се и негови другари, да не би да го укриват. Предстои издирването да премине на територията на София, като бъде пуснат за общодържавно търсене, разбра вестникът от свои източници.

Наказанието, което грози Лоренцо, е до 8 години решетки и до 12 бона санкция, в случай че бъде приет за отговорен.

  Мастит юрист брани Иван

По информация на бургаската медия " Флагман " отбраната на каналджията Иван е поверена на един от положителните бургаски юристи. Защитникът се яви през вчерашния ден на мярката му за неотклонение. Кой е платил хонорара му, към този момент остава мистерия, само че макар скъпите му услуги Иван остава в ареста за непрекъснато, твърди уеб сайтът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР