8:30 часа тази сутрин над 500 броя (над 100 кг.)

...
8:30 часа тази сутрин над 500 броя (над 100 кг.)
Коментари Харесай

Започна поетапното зарибяване на р. Девинска


8:30 часа тази заран над 500 броя (над 100 кг.) балканска пъстърва бяха пуснати във водите на градската част на река Девинска. С това зоната „ Хвани-пусни “ още веднъж е отворена за феновете на спортния лов на риба. Това е първият стадий от плануваното зарибяване, като на идващ стадий се планува в реката да бъде пусната още 200 кг. риба.


-->
Екипът на „ Девин “ ЕАД взе участие в подготовката на реката за процеса и в следенето на положението на водите с оглед годността за зарибяване и обезпечава финансирането на акцията. Компанията продължава да работи интензивно с всички институции-партньори – Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян, Община Девин и СЛР „ Ловно-рибарско сдружение “ – гр. Девин.



„ Споделяме терзанието на всички заинтригувани страни, само че най-много на обществото, цивилен организации и сдружения на природолюбители. За нас общността и положителното за района са приоритет, потвърден през 30-годишната ни история. „ Девин “ обезпечава работни места на над 220 поданици от град Девин и от околните обитаеми места и подтиква работата с локални сътрудници и снабдители. Както демонстрират резултатите от разбора на реката, в нея няма съществуване на замърсяване и имаме вяра, че зарибяването, което вършим сега взаимно с Общината и СЛР „ Ловно-рибарско сдружение “ – гр. Девин, ще бъде сполучливо, а популацията от балканска пъстърва ще бъде възобновена навреме. Ще продължим да следим обстановката “, показа Иван Станев – управител цех в „ Девин “ ЕАД.

Все още се чакат резултатите от стартиралите вътрешни и външни инспекции за аргументите и вредите.

Като виновна компания „ Девин “ ЕАД прецизно съблюдава всички законови условия и разпореждания. Провеждат се годишни вътрешни мониторингови стратегии и проекти за ръководство на водите, в това число за непорочност на речното корито и водите на р. Девинска, както и отпадните води от активността на предприятието.  



В над 30-годишната си история компанията следва задачата да работи за благосъстоянието на района, в който оперира, като единствено част от настоящите планове включват:
Разработване на тригодишна стратегия за възобновяване на опожарената гора в зона Сечемека над града взаимно с ДЛС „ Извора “ –  гр. Девин. След приключването ще бъдат почистени и залесени 10 дка от местността.Реализиране на взаимни планове с Община Девин за възстановяване и поддръжка на инфраструктурата на града.Подпомагане на локалното ВиК сдружение при профилактиката и почистването на тръбопровода, който зарежда града с питейна вода.
===

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР