79-годишнината от разстрела на 18 души в гората до с.

...
79-годишнината от разстрела на 18 души в гората до с.
Коментари Харесай

БСП в Търговище почете паметта на жертвите в Ястребино

79-годишнината от разстрела на 18 души в гората до с. Ястребино уважиха представители на Българска социалистическа партия в Търговище. Сред жертвите са 6 деца и двама старци - от дребния Стойне на 7 години до дядо Стойне на 75. В този ден са убити още 38 индивида на територията на Тузлука.
Паметта на жертвите уважиха социалисти, измежду които участваха Десислава Петрова, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ръководителят на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Антоново Нели Николова и ръководителят на БАС в Търговище Костадинка Христова.
" За всички генерации еднообразно ужасно остава закононарушението, осъществено през декември 1943 година През призмата на миналите години събитията, станали в Ястребино, звучат повече като поверие, което се споделя от уста на уста, само че никой не знае какво тъкмо се е случило. За да се помни и да няма в никакъв случай повече фашизъм, тези злокобни събития следва да се предават, с цел да се знае историята ", показаха социалистите.
По думите им най-голямата полезност на човечеството е основаването на човешкия живот и неговото запазване. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР