79-годишната Айрис Дейвис е смятана за най-възрастната жена културист в

...
79-годишната Айрис Дейвис е смятана за най-възрастната жена културист в
Коментари Харесай

79-годишната културистка, която доказва, че възрастта е просто число

79-годишната Айрис Дейвис е считана за най-възрастната жена културист в света. И с помощта на впечатляващите си и в действителност изключителни резултати, тя се трансформира в интернет сензация и в този момент се радва да показа своята вдъхновяваща история с всички хора от всички възрасти.
 Лесли Максуел, Тиа Кристофи и какъв брой добре наподобяват баба и внучка, макар голямата разлика във възрастта
Баба и внучка, след които всички във фитнеса се обръщат

Две австралийски дами, почтени за удивление

Айрис е родена в Ирландия, където живее с още 14 братя и сестри в къща с две спални. Такъв непретенциозен генезис я кара да стартира работа на 14 година, а на 16 година взема решение да се реалокира в Лондон в търсене на по-добър живот. На 17 година се омъжва и след година двамата със брачна половинка ѝ към този момент се радват на първото си дете. За страдание единствено след два месеца бебето почива след тежка пневмония. И тъкмо в този миг, с цел да се оправи с контузията от загубата на дете, Айрис се посвещава на любовта си към физическите извършения.

" Нямах визия по какъв начин ще оцелея. Бях бедна, тогава нямахме обществени услуги и нямах визия по какъв начин ще се изхранваме с мъжа ми ", споделя Айрис. " Лежах в леглото с вярата да умра, само че след няколко дни разбрах, че няма да умра. Имах разрушено сърце, само че това нямаше да ме убие. Така Айрис стартира да върви пешком, тъй като това я кара да се усеща все по-добре и по-добре. " Колкото повече ходех, толкоз повече плачех и си говорех сама ", изяснява тя, " и това беше по-добре, в сравнение с просто да лежа в леглото. Това стана моята черква и светилище. "

На 22 година Айрис още веднъж ражда наследник, само че когато той е единствено на два месеца, друга покруса се случва в живота ѝ - брачният партньор й умира ненадейно и тя се оказва сама с малко дете, което би трябвало да устоя. " Гледах хората в моето състояние и всички бяха тъжни и самотни ", спомня си тя, " само че аз желаех да бъда друга. " Затова, с цел да се грижи за детето си и да го отгледа в по-добра среда, взима самоуверено решение и кандидатства за работа като бавачка в Съединени американски щати. След две седмици е наета и се мести в Америка. И точно там влиза в първата си фитнес зала.

За да разсейва тежката си меланхолия, Айрис продължава да върви пешком доста, само че като че ли това към този момент не ѝ е изцяло задоволително, до момента в който най-сетне не попада във фитнеса. И въпреки всичко през 60-те години не се гледа с положително око дамите да посещават фитнес зали в страната. Няма дами културисти, чийто образец са следва, няма и книги по тематиката и така нататък Айрис обаче не се тормози да опита и да стане първата жена културист, която да дава храброст и мотивация на другите дами посредством своята пристрастеност и упоритост. И наподобява, че извършва задачата си, все пак. В момента се счита за най-възрастният бодибилдър в света.

Въпреки че среща много критични погледи във фитнеса, Айрис осъзнава, че до момента в който тренира там, не усеща никаква меланхолия и продължава да се посвещава на тялото си. Айрис не прибягва и до литература по тематиката, като се изключи някои материали на Арнолд Шварценегер. Просто тъй като копирането на всички тези техники, разказани за мъже, не работят за една жена. Така че тя би трябвало да приспособява сесиите и да научи всичко сама. Постигането на напълно тяло е изцяло неин личен опит.

Айрис взе участие в първото си бодибилдинг шоу, когато към този момент е на 50 година И защото тя е освен най-възрастната, само че и единствената жена културист по това време, се постанова да се състезава с доста по-млади мъже първоначално. Разбира се, от тях се чака да са по-силни и по-добри. И въпреки всичко Айрис съумява да завоюва второ място на 50 и продължава да заема 12 първи места през идващите 20 години, както отбелязват от Bright Side.

Айрис е диагностицирана с енцефалит, когато е на 47 година, само че си спомня, че въпреки новината " изцяло да я поразява ", не се предава нито за момент. Преборва се, постепенно възвръща силите си и на 50-годишна възраст към този момент се състезава в първото си шоу за бодибилдинг. Въпреки че е омъжена от съвсем 30 години за мъж, който е 17 години по-млад от нея и има още един наследник и двама внуци, не крие, че към момента се бори с депресията. Признава, че през годините е имала три нервни срутва и без нейния режим на извършения евентуално нямаше да е жива през днешния ден.

" Всеки ден е изпитание ", споделя Айрис и всеки ден тя би трябвало да се бори и да се приближава малко по-близо до своя блян. " Ако желаете задоволително нещо, ще го извършите. " И се надявам, че има доста повече хора, които потвърждават, че възрастта е единствено число. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР